aaaaaa Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 więc zrobiłem ścianke która po 4 strzałach rozwala się . Zrobiłem to na podstawie funkcji w create z=0 w step jeśli z = 4 zniszcz objekt i wkolizji z objektem pocisk z +1 ale mam problem jak ktos strzeli z shotguna w ściane a po tem z jakiejś innej broni to nie działa trzeba rozwalać całą ściane z jednej broni UWAGA: w shotgunie pocisk jest tym samym objectem co w innych broniach robiłem to na klockach CO może być źle?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Spróbuj tego: Collision ściany z nabojem: other.z+=1; if (other.z==4) with (other) instance_destroy(); A tamto w stepie skasuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 tylko ze ja w stepie mam jeszcze że jeśli z = 2 sprite sie zmienia NIE DZIAŁA MOże dam tu ten projekt?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Pokaż go a ja ci go poprawię. O ile będę wiedział co jest grane. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 https://gmclan.org/up2147_11_cosmic_shotter.html Dzięki lolek u góry jest link EDIT :w room2 podejdź do "innej" ściany i strzel z bardzo bliska z shotguna i się nie rozwali!! UWAGA : nie pozwalam na używanie gry do własnych celów! TO POMOŻE KTOŚ CZY NIE? Pytam z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Link Masz poprawiłem ci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 SPrawdzam Jak działa to wielkie dzięki jestem Dłużnikiem EDIT : mi chodziło o ściane object8 A co ty wogóle poprawiłeś np strzelam do ściany z shotguna ale uszkodze ją do połowy a naboie się skończą więc strzelam z pistoletu i ściana się nie rozwla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Acha ale to trzeba będzie zrobić nowy nabój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 co nie kapuje?? CO ty poprawiłeś?? MOże ci się pomyliło i nie dałeś poprawionego?? Zresztą sam spróbuj kilka razy to zobaczysz co jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 O to ci chodziło? A z tamtym to się pomyliłem bo dałem ten sam plik co ty. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 tak jakby jak zmienie broń to to się deaktywuje czy co to nic nie pomogło bo ja chce żeby ze wszystkich broni można było rozwalać MOŻE JAKIŚ ADMIN SOBIE PORADZI i podpowie co jest Źle POMOŻE KTOŚ?? EDIT: poczekam do jutra i usune z uploadera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Nie rozumiem o co ci chodzi mógł byś bardziej to wytłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Jak strzelisz do muru z np shotguna to jak rozwalisz do połowy ściane czyli p=2 to jak wtedy zmienisz broń to już nie możesz rozwalić tej ściany do końca ( z tej właśnie broni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 ja bym zmienił z if z = 4 na if z > 4, mysle ze o to chodzi, ale ze nie widzialem kodu to moge pieprzyc glupoty.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 ściągnij przykład u góry i jak możesz to popraw będe wdzięczny EDIT: Propaganja zrobiłem tak jak mówiłeś i chyba działa dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi