Piczer Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Słyszałem, że można takie coś zrobić w AJAX-ie, ale ja sie na tym jezyku nie znam :P. Czy jest jakaś możliwość zrobienia czasu niezależnego od daty systemowej w PHP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 AJAX to nie język tylko połączenie JavaScript i XML ignorancie :P ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Czy jest jakaś możliwość zrobienia czasu niezależnego od daty systemowej w PHP? To się robi w gołym JavaScripcie... wystarczy pobrać lokalny czas. ;) (Jeśli dobrze rozumiem, ma pokazywać czas nie z serwera tylko z kompa?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 To się robi w gołym JavaScripcie... wystarczy pobrać lokalny czas. ;) (Jeśli dobrze rozumiem, ma pokazywać czas nie z serwera tylko z kompa?) Chyba raczej nie z kompa, a z serwera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Chyba raczej nie z kompa, a z serwera No to nie wiem jak to rozumieć, bo PHP używa czasu systemowego SERWERA, a nie komputera bo normalnie dostępu do naszych pecetów nie ma. Tak czy siak trzeba użyć javascripta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Maja 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Słyszałem, że można takie coś zrobić w AJAX-ie, ale ja sie na tym jezyku nie znam :P. Czy jest jakaś możliwość zrobienia czasu niezależnego od daty systemowej w PHP? Można, wystarczy do czasu systemowego dodać liczbę przesunięcia a następnie wszystkie daty na stronie generować takim sposobem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Można, wystarczy do czasu systemowego dodać liczbę przesunięcia a następnie wszystkie daty na stronie generować takim sposobem. Ale data systemowa ma w ogole nie brac w tym udzialu, bo nie chce, aby kazdy mogl sobie zmienic date systemową co wiaze sie ze zmana daty na stronie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ale data systemowa ma w ogole nie brac w tym udzialu, bo nie chce, aby kazdy mogl sobie zmienic date systemową co wiaze sie ze zmana daty na stronie :) Przecież aktualny czas jest pobierany z serwera, nie z czasu zdefiniowanego na komputerze użytkownika. Wtedy każdy mógłby zmienić sobie np. datę dodania posta na każdym forum, etcetera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 No to jaką funkcją w takim razie pobierać czas? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Maja 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Na php.net jest polska dokumentacja przecież. W takim przypadku zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi