dcrash-313 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Mam taki problem. Robię grę strategiczną i muszę zrobić możliwość wpisania imienia i takich tam. Chodzi mi o to, żeby to był szybki i prosty sposób na pisanie, zapisywanie i wczytywanie tekstu. Mam nie wiele (z 1,5 godziny dziennie na robienie gry) czasu na grę więc potrzebuję PROSTEGO sposobu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 mają być pola tekstowe czy moze być standard GMa get_string(); ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Może to trochę nie na temat, ale osobiście uważam, że jeśli nie potrafisz tego wykonać to wątpię w twoje wykonanie tej gry. Co do tematu: get_string() albo jak klikasz na pole to pola_a=keyboard_string, a później jak klikniesz na inne to zapamiętywanie stanu pól i wyzerowanie keyboard_string, ja bym tak kombinował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Ja bym na jego miejscu poszukał na forum albo dokumentacji na pewno znajdzie coś co go zaciekawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcrash-313 Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 To, że nigdy nie próbowałem tego robic nie znaczy, że nie umiem robić gier. Można troche jaśniej objaśnić co za kod mam w pisać, bo ciężko zrozumieć o co chodzi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 zmienna = get_string( 'podaj imię', '' ); Itd. do tego temat wielokrotnie poruszany, naucz się szukać. =) Do tego jest dokumentacja tłumaczona, też mógłbyś zajrzeć. Tylko trochę pomyśleć. EDIT Zapisywać możesz za pomocą obsługi INI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcrash-313 Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Umiem szukać. Załorzyłem temat, bo chodzi mi o najszybszy sposób na zrobienie tekstu. Nie chcę czegoś bardziej w stylu notatnika. Już zastanawiałem się nad zapisywaniem do INI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 No to może by tak poszukać? Hmmm? (= Gdzieś jest temat w którym podawałem przykład na coś w stylu inputa. A jeśli chodzi o INI to zapraszam tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 @Tymon A z profilami to samo? @down widze że chyba założe nowy temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Jakimi profilami? o_o Możesz użyć get_string do tworzenia profili czy logowania się do nich, dane też warto trzymać w ini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi