Gość Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Hej. Mam problem z wyświetlaniem tekstu... Zrobiłem sobie przykład, że za pomocą skryptów mi się będzie napis wyświtlał. I napis się wyświetla, ale chce zrobić żeby po pewnym czasie on zniknął. Więć mam tak: skrypt na wyświtlenie tekstu i na czas: global.loger = string(argument0); global.czas = 30; i w objekcie, który wyświetla ten napis wszystko działa, ale jak dodam taki kod: np. tekst('cos tam') if global.czas = 0; { if ! tekst('cos tam') } i wyskakuje mi błąd. Pomóżcie prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 if global.czas = 0; { if ! tekst('cos tam') } i wyskakuje mi błąd. Pomóżcie prosze Nie dziwię się, iż wyskakuje, bo ten kod wygląda jak typowy pseudokod. ;) Po instrukcji warunkowej nie stawiaj ";", do porównywania używaj "==" a nie znaku przypisania "=" i ogólnie podaj treść błędu, bo z twojego przykładu nie za wiele zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Zrobilem if global.czas == 0 i też błąd wyskakuje: Assignment operator expected EDIT: A teraz wyskakuje coś innego, a tamte działają. Wyskakuje takie coś: jest symbol } i napis: Unexpected symbol in expression EDIT2: A tak nawiasem, bo nie będe nowego tematu zakładał. Jak wstawić ten napis pod postem jak np. Gra Franek Pogotowie - 100% Ukończone! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Pobaw się w swym profilu w zakładce sygnatura (podpis pod postem)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi