Gość Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Siemka. Mam problem. Szukałem w innych tematach, w "szukaj" i nie znalazłem. No więc chcę zrobić program, ale musze ustawić żeby po wciśnieciu ESC program się nie wyłączył tylko żeby wyświetlił się napis "Aby zakończyć wciśnij ZAKOŃCZ". I próbowałem, próbowałem i jeszcze raz próbowałem, ale mi nie wychodziło. Wpisywałem kody różne i nic, klapa... Pomóżcie prosze :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 zaraz ci dam przykład. @down jak zwykle szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 W ustawieniach gry się odznacza pewną opcję. Wejdź w Global Game Settings -> zakładka Other i tam odznacz Let <ESC> end game. Później dodaj tylko prosty warunek: if( keyboard_check_pressed( vk_escape ) ) { if( show_question( "Zakończyc?" ) ) game_end(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Dzięki Tymon... Ty to potrafisz pomóc każdemu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Proxx, wiem że to wkurza. Mnie też wkurzało jak zaczynałem. :P Bedi, przeczytaj dopisek w poście wyżej. =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 A gdzie dokładnie ta zakładka? I czy coś trzeba zmienić gdy ja chce aby po naciśnięciu <esc> gra się zapisywała i przechodziła do innego room'u? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 W ustawieniach gry się odznacza pewną opcję. Wejdź w Global Game Settings -> zakładka Other i tam odznacz Let <ESC> end game. Później dodaj tylko prosty warunek:if( keyboard_check_pressed( vk_escape ) ) { if( show_question( "Zakończyc?" ) ) game_end(); } A jeśli chodzi o po naciśnięciu <esc> gra się zapisywała i przechodziła do innego room'u?Zmodyfikuj sobie tylko wyżej napisany kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 sorrki mi tez pomozecie?? Potrzebowałbym czegos podobnego do tego pytania wyżej ale chciałbym aby po nacisnieciu <ESC> wywołąlomi menu i w menu była opcja countinue... Da się tak zrobić?? Jezeli tak prosze o pomoc :sp_ike: , pozdro. MIMEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Da się bo kiedyś robiłem. Da się bo kiedyś robiłem. A więc robisz w paincie objekt "continue". Wstawiasz go do objektów. Robisz objekt "controller" i w nim robisz eventer <escape> (w keyboard) i w tym <escape> robisz "save game" i POD TYM "go to room [w którym jest menu]". Prościej nie umiem wytumaczyć EDIT: No i jeszcze trzeba odznaczyć pewnom opcje. którom napisał tutaj Tymon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 dzieki bardzo sprawdze czy działa... :):),pozdro mimek dzeki jeszcze raz działa... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi