Sylwester Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Witam. Ostatnio zacząłem się uczyć turbo pascala,ponieważ c++ jest dla mnie za trudny.;/ i mam pytanie czy lepiej uczyć się dalej pascala,czy wziąść się w garść i uczyć się c++. A może na początek poradzicie mi inny język? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 pascal to stare gufno ;) ja bym proponował C++, C#, Java i ew. Object Pascal (jest najłatwiejszy z tych co wymieniłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Turbo Pascal to staroświecki przeżytek. C++ jest - jak dla mnie - zbyt 'niskopoziomowy'. Jeśli używasz Windows, to polecałbym uczenie się C# i ogólnie programowania pod .NET. Jeśli siedzisz na jakimś Linuksie itp, to pozostaje C++ czy Java. Ja bym proponował zająć się którymś z języków skryptowych - Python/PHP (Choć ten drugi nadaje się jedynie do programowania sieciowego). Jeśli mimo wszystko upierasz się przy języku na poziomie Pascala to bierz Turbo Delphi/Delphi bo inaczej będzie to oznaczać krok w tył. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Teraz to mam pomieszane w głowie;p a czym konkretnie się różni C od c++? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 http://pl.wikipedia.org/wiki/C%2B%2B#Nowe_...9zyka_ANSI_C.29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 a znacie może jakąś ksiązke o języku c++? żeby można ją było łatwo nabyć w księgarni lub kupić na allegro? z góry dzieki;p aha,i że by była w miare tania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Thinking in C++ oraz Symfonia C++ reszta książek się nie liczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Nie wiem czy 75 zł za książke to mało;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ucz się .NET! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ale inne nie nauczą cię wszystkiego tak dokładnie, jak Symfonia. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Jeszcze jedno. Podajcie mi jakiś link na którym jest według was najlepiej opisany kurs c++ z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Megatutorial "Od zera do gier kodera" Xiona, poszukaj w googlech. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Jakbyś nie mógł znaleźć to jedną sztukę mam w uploaderze: https://gmclan.org/up1072.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi