Omi Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Mam taki problem zrobiłem event kolizji z samym sobą (znacz object2 ma kolizje z object2) if kierunek=1 { x=object2.x y=object2.y+32 } bo chce aby po zleżeniu z samym sobą zmieniał położenie względem drugiego obiektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 No i na czym polega ten problem? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omi Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 bo jest tako ze jak klikam w gore to sie pojawia obiekt na górze a gdy nacisne drugi raz powinien sie obiekt pojawiać nad następnym obiektem itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Eee... można trochę jaśniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omi Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 ok juz mi nic nie potrzeba tera analizuje inny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Trzeba zamienić object2 na other. Ale to i tak kiepski pomysł, ponieważ najpierw skrypt wykona się dla jednego obiektu, a potem drugi obiekt pobierze... swoje dane. Polecam utworzyć dodatkowe zmienne, które będą trzymać stare wartości. No i jeszcze jeżeli kolizja będzie ciągła wystąpi błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omi Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 ranmus już mi nie potrzeba zrobiłem to inaczej tera zajmuje się innym problemem bo wiesz robie program do robienia krzyżówek jedno-pionowych i to było do robienia pionu tera zajmuję się poziomem i tu jest kolejny alert ale z tym się jakoś uporam na razie w gm6 programik ten zajmuje 14 kb planowana wielkość wyjściowa od 25kb-1mb(ale to jeśli rozwiąże noobowo ten program czyli kilka takich samych obiektów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 ranmus już mi nie potrzeba zrobiłem to inaczejTeraz brzydko napiszę: A co mnie to obchodzi, że już rozwiązałeś problem? Nie podałeś rozwiązania w temacie, to przynajmniej ja to zrobię po części... Inaczej równie dobrze temat mógłby zostać wykasowany, bo w przyszłości potencjalnemu szukającemu nie pomoże w ogóle i jeszcze się będzie wkurzać, bo pomyśli, że coś znalazł, a tu bach, nie ma odpowiedzi, bo autorowi tematu już się odwidziało. Pamiętaj, że nie tylko Ty korzystasz z forum i rozwiązywanie takich problemów publicznie może pomóc i innym. Ja odpowiedź dopisuję dla potomnych. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi