Nikas Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 jak zrobic ze jak zblize sie do objektu np na 10 cm to zacznie strzelac w moja strone?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Step Twojego Wroga: if (distance_to_object(obj_gracz)<=10) { // strzelaj... } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 w step twojego wroga: if ( distance_to_object ( oGracz ) < 10 ) { instance_create ( x+0 , y+0 , oStrzal ) } w step obiektu oStrzal image_angle = direction direction = point_direction ( x , y , x.oGracz , y.oGracz ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Apff. 10 pixeli to nie 10 cenymetrów uhaha xDDD. Nikas, jaką masz rezulocję ekranu (chodzi mi o dpi), jak powiesz to Ci podam ile to dokładnie będzie :P Heh, to znaczy na każdym monitorze i tak będzie inaczej... ;/// Dobra, bez dpi, załóżmy, że masz rozmar plamki 0,253. Wtedy jeden centymetr to będzie jakieś 40 pixeli. x] (w rozdzielczości 1600:1200 xD) A co to ma do tematu? Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 @up A u mnie pixeli 32 (chyba) A to to ma do tematu, że chłopakowi będzie łatwiej przerobić pixele na centymetry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi