MarYO Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam. Mam problem z nowo powstającą gierką. Najpierw krótkie wyjaśnienie: Room ma 1440x1440px, gra działa w rozdzielczości 800x600px. "View 0" to widzialny obszar gry - wymiary 600x600px, w "view 1" ma być widać pasek informacyjny/menu - wymiary 200x600px. W grze obraz podąża za pojazdem. I teraz zagadka: jak wstawić pasek, by pojawił się on tylko w "view 1" (zamiast podglądu wybranej częsci mapy)? A może jest inny sposób na uzyskanie panelu, na który pojazd nie będzie mógł wjechać (czyt. będzie zachowywał się tak, jak to się dzieje, gdy dojeżdża do lewej krawędzi mapy)? Z góry thx za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Nie da się tak zrobić :(. Ale możesz wstawić view2 i pasek gdzieś w niewidocznym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Da się, sprawdź PW. Sorka że dopiero teraz odpisałem. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Też chcę wiedzieć =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 O ludzie, warunek w rysowaniu: if( view_current = 1 ) { //rysowanie } Pozwala rysować na wybranym view'ie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Nie wiedziałem, do czego służy ta zmienna, dzięki Tymon! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi