aaaaaa Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Proszę o pomoc narysowałem ilość żyć i pasek zrowia oraz sprita w funkcj draw.Ale mam problem kiedy jest on wyświetlany niektóre objekty pokazują się na nim. Podkreślam NIEKTÓRE. Co zrobić?? Prosze o pomoc Naprawde szukałem ale nie znalazłem Jeśli był taki temat to podajcie URL Z góry DZIĘKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ustaw depth obiektu, w którym jest draw na -10000000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarYO Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 W oknie "Object properties" obiektów menu zmień depth (głębokość) na niższą od depth sprite'a. Przykład: Sprite - Depth 0 Pasek zdrowia, ilość żyć - Depth -10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 obiekt ma być solid czy visible Wielkie dzięki działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarYO Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zaznaczenie opcji "Visible" powoduje, że obiekt jest widoczny w oknie gry. "Solid" natomiast zaznaczamy dla nieruchomych obiektów, takich jak ściany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi