Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Siemka!prosilbym o kod w kturym jak wcisniemy klawisz A to objekt idzie w lewo i zmienia sprita!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 if( keyboard_check( ord( 'A' ) ) ) { sprite_index = sprite; x -= 1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ok!thx!dziala! :] .....tylko ze postac mi chodzi po ukosie!!?? :blink: :P nie juz naprawilem musialem skasowac y -= 1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zamień y na x. Moja pomyłka. xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ej a jak mam zrobic (to samo pytanie) tylko ze pod cyfre 1?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 if( keyboard_check( ord( '1' ) ) ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 nie dziala bo to juz prubowalem :sp_ike: Warn za pisownię. Nie tylko w tym poście, ale za ogólną twórczość. Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 To dziwne, bo mi działa. :) Naciskasz może 1 na klawiaturze numerycznej? Jeśli tak: if( keyboard_check( vk_numpad1 ) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 masz moze jakis kod dzialajacy??ok to dziala! a wiesz moze jak zrobic (jest 1 sprite)noi jak klikne w lewo to zmienia sie w lewo a jak w prawo to zmienia sie(z tego samego sprita)w prawo samo prawo=false lewo=true i prawo=true lewo=false nie wystarcza?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 if( keyboard_check( ord( 'A' ) ) ) { sprite_index = sprite; image_xscale = -1; } else if( keyboard_check( ord( 'D' ) ) ) { sprite_index = sprite; image_xscale = 1; } I tyle. Zakładam że przy braku zmian postać na spricie jest skierowana w prawo. No i origina trzeba ustawić na środek. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 zle jest tak: 2 postacie A,D sterujemy czlowiekiem jest jeden sprite jak czlowiek chodzi i chce zrobic ze jak klikne w lewo to idzie w lewo i zmienia sprita na lewo xD a jak w prawo to tez idzie i zmienia sprita ale sie obraca na prawo i idzie w prawa strone :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 A można trochę jaśniej, ty "Cyberdog FANIE", co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Chodzi o takie coś? https://gmclan.org/up1633_11_HeroInversRemake.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 nie!bo tu masz sprita na lewo na prawo a ja chce zrobic tak by na jednym spricie....mam tak spr_chodzi (to jest sprite) i mam objekt(obj_gracz) i chce zeby tym jedny spritem jak klikne w lewo to on obraca sie w lewo i idzie w lewo a jak klikne w prao to on sie w prawo obraca i idzie w prawo i wszystko ma byc w tym jednym spricie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 No to napisałem: if( keyboard_check( vk_left ) ) { sprite_index = sprite; image_xscale = -1; } else if( keyboard_check( vk_right ) ) { sprite_index = sprite; image_xscale = 1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ok dzienks a mozesz mi dac jeszcze odpowiedni kod z biciem??tak samo ze na jednym spricie(chyba znowu dam sygnaturke Tymon FAN!! :D :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Sory, ale pomyśl troche, Tymon to nie bot, wytłumaczy, ale gry nienapisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 jejciu wiem!!ale to jest dzial z pytaniami ja teraz tego nie wiem on mi to napisze a nastepnym razem nie bede sie pytal bo juz bede wiedzial!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Może weź się za coś łatwiejszego. EDIT: https://gmclan.org/up739_11_survival.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ale mi chodzi o to ze jak wcisne spacje to koles wali a jak pujde w lewo to i stane i wcisne spacje to on bedzie walil w leo a jak pujde w prawo i stane to on bedzie walil w prawo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 kur....a to troche twórczego myślenia! Ty masz umieć sam wymyśleć skrypt a nie nauczyć się gotowych sekwencji na pamięć! Ludzie weście mnie trzymajcie... :/ teraz to te gówniarstwo nic sie nie uczy tylko wieczine na gotowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ejejej nie gowniarstwo!!!a ty niby nie pytales sie taki madry byles!!taaaa a ja mam srednia 6.0!!!i z kad ja mam niby sam kod wymyslec co??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 z kad ja mam niby sam kod wymyslec co??!! Naucz się GMLa to wymyślenie kodu nie zajmie ci dużo czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 no to jak naciśniesz spację [event] to możesz zrobić np: instance_create(x+lengthdir_x(sprite_width*image_xscale,0),y,o_udezenie)//o_udzenie to obiekt który Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 a macie moze jakis kurs z game maker language??(po polsku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Są. I jest dokumentacja po polsku: https://gmclan.org/index.php?wiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Tak... Wejdź na Gmclan.org i zajrzyj w FastBarze na Dokumentację PL... E: Kurcze, Tymon jak błyskawica postuje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi