BartekGM Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Witaj :D ! Chciałbym zrobic zmienną w sokobanie 1 krok = 1 punkt . Pomocy :crying: Szukałem wszedzie na forum ale nie znalazłem :boxed: . Z gory dzieki :thumbsup: ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 moze daj w key press set the score Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Może po prostu w key press daj punkt+=1; tak jak mówi Nikas. EDIT: Może nie pasować, bo nie mam pojęcia co to jest Sokoban, domyślam się tylko po nazwie że to jakaś gra logiczna zapewne :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
entrixo Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 @Jecht Hmmm : http://pl.wikipedia.org/wiki/Sokoban Mała lekturka? XD @BartekGM Możesz ustawić za pomocą klocków: Np. jak masz event Up ustaw klocek: Set the Score Ustaw na Relative Ustaw wartość (w tym przypadku 1) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Ja pamiętam to już było i pisałem posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Trzeba zrobić, że jeżeli pozycja x i y zmieni się w stosunku do poprzedniej pozycji (uwzględniając siatkę), to wtedy nalicza się jeden punkt. Na key press samo score+=1 nie zadziała, chyba, że bohater przeskakuje pomiędzy kratkami. Jeżeli jest inaczej, trzeba spełnić warunki podane przeze mnie na początku. Zaraz coś (tzn. kod) napiszę... EDIT: https://gmclan.org/up660_11_plynny_ruch_po_...h__sokoban.html Lekko (naprawdę leciusieńko) zmodyfikowany przykład Pietera dotyczący płynnego ruchu po kratkach-ja tylko dodałem poprawne naliczanie score... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi