cyberdog Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Do rzeczy. Musimy utrzymać myszkę w okręgu co nie jest łatwe ponieważ jakaś niewidzialna siła przekierywowuje kursor myszy. Wiecie o co biega? Jakaś moc usiłuje zepchnąć myszkę w inną stronę niż chcemy. A jak kursor wyjdzie poza okrąg to "game over". Więc musimy utrzymać kursor myszy w okręgu. Potrzebuję pomocy! Sir! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Czyli w zasadzie mamy ci dać kod na całą grę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=4804 Tam dawalem przyklad jak zrobic przyciaganie... przerob go sobie i bedziesz mial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Czyli w zasadzie mamy ci dać kod na całą grę... Bez przesady! To będzia jedna z minigierek. A tych będzie sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Jednak na moje oko to jest ciezka sprawa zrobic cos takiego. Wiec powinienes z tego zrezygnowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 @Dangon To raczej nie zadziała w przypadku kursora myszy, nawet jeżeli ustawiać się będzie w mouse_x i y jakiś obiekt. Już zrobiłem przykład-zaraz podam tu linka. https://gmclan.org/up660_11_ucieczka.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Tez cos tam zrobilem. Tylko ze ja pod klawiature i troche inaczej... ale moze sie przydac. odpychanie EDIT: Zrobilem poprawke... Teraz powinno byc idealnie. Oczywiscie wartosci mozna zmieniac tworzac gre trudniejsza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Myszą sobie posterujesz z pomocą WinApi i DLL'ów. Do widzenia. A wy mu nie dawajcie przykładów na klawiaturę bo mu chodzi o grę na myszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Jacy Wy? Może byś najpierw dobrze czytał i sprawdzał przykłady, dziadku! ;) Ja zrobiłem to, co dokładnie chciał Cyberdog... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Ej no ludzie... :P To jest w helpie jak przesuwaćmuszkę na ekranie. to jakoś było window_set_mouse(x,y) ED: dokładniej to : window_mouse_set(x,y) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Myszą sobie posterujesz z pomocą WinApi i DLL'ów. Do widzenia. A wy mu nie dawajcie przykładów na klawiaturę bo mu chodzi o grę na myszkę. Dziadku, przeciez zrobilem poprawke w ktorej kieruje sie myszka :] Sprawdz najpierw przyklady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Dzięki za wszystko, sprawdzę później. Aha, jeszcze jedno: Piszcie mój nick z małej litery. Cyberdog-cyberdog Wielka litera-mała litera EDIT: Te przykłady nie działają w mojej wersji Game Makera! Ja mam .gm6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Jak by co to zrobiłem przykład aby myszka latała po ekranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Aha, jeszcze jedno: Piszcie mój nick z małej litery. Cyberdog-cyberdog Wielka litera-mała litera Ja tez kiedyś o to prosiłem i nie wszyscy zrozumieli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 EDIT: Te przykłady nie działają w mojej wersji Game Makera! Ja mam .gm6. Yyyyy...ja też ma GM6. Dziwne... :huh: window_mouse_set(x,y) tongue2.gif Właśnie to wykorzystałem w moim niedziałającym u cyberdoga ;) przykładzie. EDIT: A masz zarejestrowanego GM cyberdog? Jeżeli nie, to pewnie niektóre z tych skryptów, które były w examplach, po prostu w niezarejestrowanej wersji nie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 EDIT: A masz zarejestrowanego GM cyberdog? Jeżeli nie, to pewnie niektóre z tych skryptów, które były w examplach, po prostu w niezarejestrowanej wersji nie działają. No, nie mogę powiedzieć abym miał zarejestkę... :D No, ale czy ktoś rozwiąże mój problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi