rob3rt Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 robiłem juz wszystko wiem ze tekst źródłowy mam dobrze napewno. Robiłem wszystko reinstale od nowa kilka razy i zawsze to samo :/ pomocy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Masz chyba jakiś błąd w kodzie który automatycznie uruchamia excepcję errora... Sprawdź czy nie masz tam jakiś niepotrzebnych straisów albo Dp-ek... A masz wszystkie kompilacje w jednym folderze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob3rt Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 jestem poczatkujacym programistą a wiec robie to co mi mowi nauczyciel i nie zabardzo wiem o co Ci chodzi ;). Pytałem sie nawet swojego faceta i nic nie potrafi zrobić z tym a kto dostaje 1??? No oczywiście ja :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Sprawdź jeszcze raz czy masz wszystkie potrzebne pliki w jednym folderze i czy nie masz w tekście twojej kompilacji jakiś niepotrzebnych linijek... Czegoś co by mogło powodwować błąd. Czasem w Delphi zdarzaja się takie coś jak strais, czyli konflikt dwóch kodów, albo Dp-ki, czyli zapodziane lub zapomniane części kompilacji, które gnieżdżą się w jakiś niechcianych sektorach i uruchamiają niepożądane... Sprawdź kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob3rt Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 bo jest taki motyw mam juz jeden program i działa elegancko wszystko śmiga jak należy, chcem zrobić identyczny program tylko o zmienionej tematyce ( bazy danych) wiec program jest identyczny jak ten działający ten się kompiluje a ten nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Nie masz formy o nazwie TFormSort. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 @up Albo ja jestem ślepy albo ty o_0. Ja widzę, że deklaruje utworzenie formy TFormSort. Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Ale CreateForm tworzy formę, która już jest wcześniej wpisana w projekt, tylko wywołuje jej wyświetlenie, a błąd informuje o tym, że formy o takiej nazwie po prostu nie ma. Wybacz Iv!n, ale na Delphi to ja się jeszcze jako tako znam :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 @up Dobra mój błąd bo ja się na delphi nie znam. A ja myślałem, że jak ty siedzisz w linuxowych sprawach to nie wiesz co to Delphi xD. Pozdrawiam, Iv!n. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob3rt Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 dzieki wszystkim ale juz sobie poradziłem ;) wbrew pozorom nie dotyczyło tego o czym pisaliście ;) błąd był po mojej stronie a mianowicie.... mam swoj program ktory działa i chciałem zrobic taki sam mojej koleżance więc utworzyłem nowe formy, w okienkach (f12) porobiłem wszystko elegancko z grupboxami floateditami a co do tekstow zrodłowych to wywaliłem wszystko z nowych form i wrzucałem swoje dobre tylko pozniej pozamieniałem tylko szczegóły. Błąd polegał na tym ze poprostu procedury nie były skojazone. Zrobiłem od początku z tą róznicą ze kojarzyłem kazdy przycisk i pojawiała się procedura. Bebechy procedur oczywiscie kopiowałem od siebie. Chodziło o te 2x klikanie na przyciski plus FormAcivate i FormClose. Dzieki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi