Platyna Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam Mam takie pytanie. Jakim operatorem zrobić działanie aby wynikiem była reszta z dzielenia? W C++ o ile pamiętam robi się to znakiem %, ale w GM to nie działa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Może takie coś?: zmienna=10; zmienna2=3; zmienna3=zmienna%zmienna2; ini_open(WYNIK.ini'); ini_write_real('Wynik','Dzielenie,'zmienna3'); ini_close(); Może podziała, nie wiem, ale potrzebujesz pliku INI, o nzwie WYNIKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Potrzebuje jakiegoś rozwiązania nie potrzebującego dodatkowego pliku :P Powinno być po prostu jakieś działanie zmienna=5%2 //zmienna=1 Po ja chce sprawdzać czy x i y są podzielne przez 50 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Modulo, czyli liczba mod liczba Proste jak drut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi