Policy Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Szukałem ale nie znalazlem. Mam grę która ma byc jak gta 2 i mam juz pathe do wozów one sobie jezdza i jest git a w codzie w stepie samochodu mam image_angle=direction; if distance_to_object(obj_player)<50 { path_speed=0 } if distance_to_object(obj_player)>50 { path_speed=6 } if distance_to_object(object59)<50 { path_speed=0 } if distance_to_object(object59)>50 { path_speed=6 } if distance_to_object(object60)<50 { path_speed=0 } if distance_to_object(object60)>50 { path_speed=6 } if distance_to_object(object61)<50 { path_speed=0 } if distance_to_object(object61)>50 { path_speed=6 } if distance_to_object(object62)<50 { path_speed=0 } if distance_to_object(object62)>50 { path_speed=6 } if distance_to_object(object63)<50 { path_speed=0 } if distance_to_object(object63)>50 { path_speed=6 } if distance_to_object(object64)<50 { path_speed=0 } if distance_to_object(object64)>50 { path_speed=6 } I tu jest problem bo nie moge zrobic tak ze jezeli stoje przed samochodem to on stoi. A problem jest w tym ze on jedzie bo ma kilka celow dzieki ktorym ma stanac jechac. Sprawdzalem ze jezeli mam tylko cod z obj_player to on staje jak podejde ale jezeli mam więcej obiektów to on jedzie :( Czy da się to jakos zrobic ze jezeli bede stal przed nim to on stanie chodz bedzie mial wiecej takich obiektow ?? Oczywiście zeby bylo tak samo z innymi obiektami czyli innymi samochodami nie zeby tylko jak bedzie hero stal to on stanie tylko ze jak ja stoje przed nim to on stoi a jak jakis inny samochod przejezdza to on tez stoi no i jak odjedzie tamten object to on popyla dalej w świat. Czy da sie tak zrobic i jak???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Kolejny początkujący zaczyna od "coś jak GTA"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 ... straciłem rachubę w połowie kodu. Użyj parentów, co? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 A co to parent ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 A co to parent ??? To obiekt do którego są przyporządkowane pomniejsze obiekty. Jeśli jakaś akcja dotyczy parenta, będzie dotyczyła także tych obiektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Aha rozumiem ale to raczej nic nie da :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Aha rozumiem ale to raczej nic nie da :( Może i nic, ale za to zmienisz tylko jedną, dwa bloki IF a nie dwadzieścia po kolei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Moze jest jakis taki przykładzik bo za dobrze nie kumam :( ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ej no ludzie możecie zarobić od emnie pkt za odpowiedź :) Ale prosze nie robcie tak,że się odezwiecie a i takja nie wiem o co chodzi a zresztą temat przetrwa tutaj jakies 2dni a potem droga strona gdzie nikt nie patrzy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ale o co ci chodzi ?? Czego nie rozumiesz dokładnie, powiedz. I nie nabijaj double postów, bo my jedziemy nabijaczy double postów ! Yeah ! xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi