Tosiek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Witam, Słyszałem, że jest kompilator do języka delphi, który uruchamia się z języka poleceń, Nawet ponoć sam kompilator Delphi można tak uruchomić. Czy ktoś może mi to potwierdzić i dać namiary gdzie mogę go znaleść i jak uruchmić z linii poleceń. Dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Słyszałem, że jest kompilator do języka delphi, który uruchamia się z języka poleceń, Nawet ponoć sam kompilator Delphi można tak uruchomić. Czy ktoś może mi to potwierdzić i dać namiary gdzie mogę go znaleść i jak uruchmić z linii poleceń. Dzięki ;) Chyba z wiersza poleceń, a nie języka ;D A co do samego kompilatora to chyba GNU Pascal miał taką możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Free Pascal może kompilować pliki Delphi z poziomu linii poleceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tosiek Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 a możecie konkretniej gdzie takie info mogę zdobyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 a możecie konkretniej gdzie takie info mogę zdobyć? Jakie info? Chciałeś listę kompilatorów więc ją dostałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tosiek Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Jeszcze jedno pytanko, jakim programem można się połączyć z VCS z linii poleceń, oczywiście pobrać też pliki z repozytorium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 CVS chyba. Łączysz się programem o nazwie cvs :P. cvs [adres repozytorium] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Na przykładzie DOSBoxa, ściąganie kodu z CVS wygląda tak: cvs -d:pserver:anonymous@dosbox.cvs.sourceforge.net:/cvsroot/dosbox login cvs -z3 -d:pserver:anonymous@dosbox.cvs.sourceforge.net:/cvsroot/dosbox co -P dosbox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi