maciusiowo1 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam! Na forum wpisałem w wyszukiwarce słowo "draw", i jak się można domyślić liczba mnie zniechęciła do szukania mojego problemu w stercie "drawów". A teraz do konkretów - mam probelm z jednym obiektem, gdyż nad nim rysuje (evenent draw) ilosć żyć (G: <życia>), z opcją realitive Y=4, X=0. I mam tu własnie problem - sprite obiektu znika. Może ktoś po pomóc? :helpsmilie: :helpsmilie: :helpsmilie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ale ze co z opcja relative? Daj no kod bo tak to mozna zgadywac aby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 LOL, już to wam tłumaczę trzeci raz: Jak-Się-Daje- Draw-Event-To-Trzeba-Jeszcze-Raz-Sprite'a-Rysować-Funkcją-draw_sprite(x,y,-1,sprite)-Bo- GM-Jest-Taki-Głupi-Że- Jak-Jest-Event-Draw-I-Nie- Ma-Tam-Sprite'a-To-Myśli-Że-Go-Nie- Musi-Rysować-Nawet-Jak-Wybrałeś-W-Ustawieniach- Obiektu-Sprite'a-Własnoręcznie ! Kpw ? Oh yeah ! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 jak dałem kod to mi komp przy testach się zawiesił. Używam klocka Draw the Numbers coś tam lives z opcją realetive i Y4 X0 KPW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No to po co Relative ? Odznacz, to ci się nie powinien zwieszać wtedy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 żeby nie zakładać nowego tematu tu się pytam: Jak sprawdzić czy wszystkie określonye obiekty nie istnieją(if <tu to coś> {bla,bla...}). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 if (instance_number(jakis_obiekt)==0) coś tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 lub też if (!instance_exists(obiekt)) {...} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi