Cekol Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Jak jest np. Hamachi. To on robi "LAN przez internet". A czy jest taki program co robi Internet przez lan? :P Czyli np Robi wirtualne połączenie sieciowe z drugim kompem przez lan(który ma internet)przez co uzyskuje internet? Ja mam dwa komputery który tylko jeden ma dostęp do internetu<- oba kompy są podłączone Swichem. Taki sam efekt może uzyskać router lecz mam tylko swich :P Czekam na szybką odpowieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 No, ale jak połączysz je kablem sieciowym i odpowiednio skonfigurujesz to nie potrzebujesz programu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Hmm. To fajnie, a wiesz JAK to konfigurować? by było fajnie :) Połączenie ogólnie ja mam tak: Kabel sieciowy | Swich komp/ ...... \komp Internet mam w sieci AWA-Com i on "Daje" internet tylko do jednego komputera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Kabel sieciowy do czego podłączony? Jak jest przypisywane IP komputera który ma dostęp do internetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Zaraz w tym temacie zamieszczę rysonek jak co jest podłączone :) ED: OK mam rysunek mojej sieci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 17 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Czy komputer 2 automatycznie pobiera adres sieciowy? (połączenie sieciowe -> właściwości, TCP/IP) Jeśli nie, to włącz automatyczne pobieranie. Jeśli tak, to lan może filtrować klientów poprzez adresy mac. W tym przypadku postaw serwer proxy na kompie z netem (np. program ccproxy) i następnie w komputerze bez internetu w przeglądarce musisz ustawić połączenie poprzez proxy. Wadą tego rozwiązania jest to, że aby mieć net, komputer proxy musi być zawsze włączony. No i wybij sobie z głowy granie przez net (nie chce mi się tłumaczyć granie w takiej sieci, bo to czasochłonne i w ogóle do kitu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Wszystko zrozumiałem Wow! xD Dzięki dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi