Nikas Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 siemka!zapomnialem jak zrobic jedna bardzo latwa rzecz xD otoz nie pamietam co zrobic by po wcisnieciu klawisza w lewo ludzik szedl w lewo i wykonywal animacje :P przypoomnijcie mi ja zrobilem tak add event>keyboard>left.start moving..>zaznaczylem "self" szybkosc 5 i w lewo>potem change sprite in "lewo" i nic ;/ bo zapomnialem :lol: :sp_ike: :] Zła nazwa tematu, warn. Marmot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Robisz sobie animacje o nazwie move_left chodzenie w prawo(oczywiście animacja) i jump_left ( czyli pozycja stojąca) teraz ustawiasz keyabort left i w code piszesz if (place_free(x-4,y)) {x -= 4} if (place_free(x,y+1)) {sprite_index = tu wpisz nazwe sprita skoku w lewo} else {sprite_index = tu wpisz nazwe sprita hodzenia w lewo} sry ze dalem ze skokiem ale niemusisz tak robić wpisz zamiast skoku nazwe byle jakiego sprita :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 qrkq ale nie rob mi za pomocsa kodow :P bo ja chodzenie robie tylko za pomoca tych no :P:P kostek xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 tak jest latwiej sam napoczątku robiłem w kostkach, ale leprze to, kiedyś zauważysz róznice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 serio prosze w kostkach bo ja na zmennych sie nie znam zbytnio ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Wszystko masz w FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi