Ikeni Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Wyszukałem na forum jak robić, żeby postać ruszała się po kawałku i zatrzymywała ale jak testowałem grę postać odleciała :blink: i nic nie mogę zrobić. A moje drugie pytanie to: Jak zrobić, żeby był widoczny pasek życia? W Execute a piece of Code wpisałem zycie=100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Jeśli chodzi ci z tą postacią o to aby zatrzymała się kiedy puścisz strzałkę to w Faq masz na to kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikeni Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Szukałem w FAQ i wszystkie kody działają tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Wystarczyło poszukać na forum i już byś znalazł ten o to link https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=4742 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikeni Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Mam błąd: COMPILATION ERROR in Script: keyobard_check_preesed Error in code at line 1: keyobard_check_preesed at position 22: Variable name expected. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Mam błąd: COMPILATION ERROR in Script: keyobard_check_preesed Error in code at line 1: keyobard_check_preesed at position 22: Variable name expected. Nie preesed tylko pressed! Użyj głowy i helpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 No i co, jesteśmy czarodziejami z artefaktami do przepowiadania jaki kod napisał user? Zresztą to samo z siebie wynika że literówka jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 A moje drugie pytanie to: Jak zrobić, żeby był widoczny pasek życia? W Execute a piece of Code wpisałem zycie=100. Zrobiłem na szybko przykład healthbaru. PRZYKŁAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikeni Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 if keyboard_check_pressed(vk_right) { speed = 3; } else if keyboard_check_released(vk_right) { speed = 0; } To cały kod. Błędu nie widzę, a efekt jest cały czas ten sam (czyli bohater idzie bez przerwy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 if keyboard_check_pressed(vk_right) { speed = 3; } else //ciach! { speed = 0; } Po co jeszcze jakieś bzdury dopisywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikeni Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Dziękuje wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 U mnie to działa... Na pewno dałeś ten kod w step? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi