Pasterz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Bardzo długo ładuje mi się komputer i nie wiem dlaczego tak jest na dysku zostało mi jeszcze 234 Gb a komputer odpala się z 5 minut. Proszę o pomoc z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Podaj trochę więcej szczegółów dotyczacych twego kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 najier powiedz ile komputer ma lat :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 ... i jaki system. No i jaki dysk, bo co z tego że masz 234 GB skoro masz dysk np. 500 GB i wszystko zagracone? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanuke Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Powiedz ile masz ramu i jak szybki jest dysk ktorego uzywasz (I jak bardzo jest zagracony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Nie wiem czy to potrzebne bo zawsze się odpalał dobrze tylko od jakiegoś tygodnia zaczął bardzo zwalniać. Acha i jeszcze zmieniłem ekran bootwowania ale mam go już 2 miesiące i nic się nie działo. Powiedz ile masz ramu i jak szybki jest dysk ktorego uzywasz Ramu mam 512 mb a jak szybki jest dysk to nie pamiętam i nie mam jak sprawdzić bo nie jestem przy tym komputerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanuke Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Malo informacji podales. Najlepiej zrob defragmentacje dysku , lub scana dysku anty virusem bo to moze byc jakis troian czy co? Darmowy prosty anty vir to http://www.avsoft.pl/ bodajze po instalacji wystarczy zrestartowac komputer (Pozdro) Jeszcze jedna mozliwoscia chyba jest ale w tym pewny nie jestem (moze cos ze sterownikami masz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Może ci się "z lekka" dysk popsuł? Ja np kupiłem sobie ostatnio dysk ok.320 GB i włącza się długo. tam gdzie ma być "ładowanie systemu" jest czarny ekran. dopiero po 4 min się system włączy. A jak się włączy to tak śmiga że aż miło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 włącza się długo. tam gdzie ma być "ładowanie systemu" jest czarny ekran. dopiero po 4 min się system włączy. A jak się włączy to tak śmiga że aż miło :) Właśnie tak samo jest u mnie też się bardzo długo ładuję a potem śmiga. A co do skanowania to przeskanowałem i żadnego wira nie wykryłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 A może masz Windowsa Viste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Nie, mam windows XP i service pack 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 234 gb wolnego na dysku i 512 RAM? człowieku, nie pomyliło ci sie coś?! Zrób se format dysku (to zajmie ze 2 dni ale szczegół) a potem zainstaluj na nowo XP, wszystkie łatki, sterowniki. Mozesz jeszcze przeskanowaś jakimś Ad-adware. Ale jak ci wcześniej szybko cisnął to nie krępuj się i formata se szczel;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Wywal zbędne programy, wyczyść rejestr, zrób defragmentacje, wyłącz w autostarcie zbędne śmieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 wszyscy zapomniaja o defragmentacji dysku a potem sie skarza ze im komputer siada. Regularne defragmentowanie i czyszczenie dysku ze smieci podstawa szybkosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 A może masz Windowsa Viste? CO TY CHCIAŁEŚ ZASUGEROWAĆ, PATAŁACHU TY ??!!! :P Zrób defragmenta, dokup RAM-u, oczyść rejestr i użyj narzędzia HijackThis!, wyłącz zbędne opcje autostartu, bootowania w BIOS-sie... Poza tym czemu się smucisz skoro po włączeniu śmiga ci aż miło ?? Lepiej żeby chodził ładnie i się włączał długo, a nie włączał szybko lecz wolno ciągnął... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Jak masz plyte windowsa to wczytaj ja przy rozruchu kompa (zanim windows sie uruchomi) i przez nia uruchom MS-DOSa i w konsoli wpisz: chkdsk /R :P i naprawi ci uszkodzone sektory z HDD :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 CO TY CHCIAŁEŚ ZASUGEROWAĆ, PATAŁACHU TY ??!!! :P To, że Vista zżera dużo ramu :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Osh ty ! A myślisz że po co ja tyle mówię, że 512 RAM-u to se nie podetrzesz nawet ?! Zresztą Vista pójdzie i na 512, ale najważniejsza jest i tak we wszystkim jarta graficzna - to jest podstawa... xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 sorka za offtopa, ale spyro: masz ######ste linki w sygnaturze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Chłeps, dzięki xD Niech każdy z nich skorzysta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi