Policy Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Czy można zrobić licznik prędkości jeżeli tak to jak. Ps Szukałem ale nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 To znaczy jaki licznik prędkości, oO ?? Mów dokładniej... Może chodzi o to: draw_text(x,y,"Predkosc: "+string(speed)) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 No do samochody taki który bedzie pokazywał ile jade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 No to tak jak mówiłem, zdrawuj text i zadresuj zmienną ogólną wewnętrzną speed dla samochodu... A tak btw, to ja bym ten temat dał jednak do "Pytań początkujących" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Może skoro umieścił ten temat w ZAAWANSOWANYCH, to chodzi mu o jakiś HUD np: jak zrobić wskazówkę na tarczy zegara ze skalą prędkości...a że tak zadał pytanie :[ A jeżeli chcesz użyć draw_text: Wykorzystaj też draw_set_font i draw_set_color-to tak na przyszłość, byś nie zakładał nowego tematu ;) Te dwa skrypty pozwolą Ci na zmianę czcionki, jaką wyślwietlana będzie prędkość i na zmianę jej koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Nom, a jak chcesz zrobić ten szybkościomierz ze strzałką to zrób sprite'a, który wygląda ja półkole z prędkościami i daj obiekt strzałkę, ustaw jej współrzędne na początek strzałki, a żeby się kręciła to zmieniaj direkcję... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Nom, a jak chcesz zrobić ten szybkościomierz ze strzałką to zrób sprite'a, który wygląda ja półkole z prędkościami i daj obiekt strzałkę, ustaw jej współrzędne na początek strzałki, a żeby się kręciła to zmieniaj direkcję... biggrin.gif No...tyle, że to jakiś 1% całego prawidłowego opisu "jak to zrobić?" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 ale tak mam 23 samochody i każdy ma inna prędkość. i chodzi mi włąsnie o wskazówke zegara że bede miał napisane np 10 20 30 40 50 i tak dalej i np. jeżeli samochód jedzie teraz 5 to bedzie połowa dziesieciu. Oczywiście samochody mają też inne przyspieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 global.predkosc = obj_fura*.speed razy np.5 o juz masz swoja predkosc, a potem w draw to co chlopaki wyzej pisali ;) *tutaj podajesz nazwe obiektu samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 No...tyle, że to jakiś 1% całego prawidłowego opisu "jak to zrobić?" :P Taa... Mamy mu zrobić całą gre tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Taa... Mamy mu zrobić całą gre tak? Ironia miki, ironia ;) (trochę lubię "nękać" spyro :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Powinien być nowy punkt regulaminu: Nękać użytkowników tylko na Almorze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Był taki przykład ktury ktos go podawał nie pamiętam kto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 No coż ten licznik ze wskazówką źle mi chodzi dlatego czy możecie dać mi przykład na zrobienie licznika z cyframi ile jade?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 ...czyli skrypt podany przez spyro. draw_text(x,y,"Predkosc: "+string(speed)) "Obtocz" to tylko "wypaśną" grafiką+wykorzystaj draw_set_color i draw_set_font i...tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Ale mi ten kod od spyro nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi