Policy Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Robię gre gdzie mamy bohatera oraz 23 samochody. Do których można wejść ale jest problem aby kamera podążąła za jednym samochodem. Chodzi że jeżeli jestem ludzikiem to kamera zaz nim chodzi a jeżeli jade w jakimś samochodzie to kamera idzie za samochodem. Plz. Help.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Zrób nowy objekt, który to on będzie celem ruchu viewa. W tym objekcie napisz kod, który sprawdza, czy istnieje ludzik; jeżeli tak to jego x i y ma te same co ludzik, jezeli nie istnieje ludzi, a istnieje aktywny samochód to jego współrzędne są co samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Ja tutaj zarzuce pewnym przykładem: http://gamezone.gamescouts.se/Files/maze-example.zip według mnie jest przydatny i jest tam odpowiedź na twoje pytanie oprócz odpowiedzi Piczera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Aha czyli zrobić nie widoczny punkt tak?? Tylko nie rozumiem gdzie bo t0 mapa 5000x5000 i samochody sobie stoją. Więc co radzisz żebym zrobił najlepiej przykład jednego samochody jak mam to zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Ja bym Ci polecał jednak ściągnąć przykład który ci podałem i wykorzystać go do swojej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Ale tam jest co innego bo tam sa transformacje a umnie nie ma transformacij tylko że stoi fura i jak klikniesz przy niej enter do wsiadasz i nie wiem jak zrobić by ekran podążął za tym czym prowadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Rownie dobrze mozesz zrobic aby kamera poruszala sie jedynie za czlowiekiem. Wtedy przy wsiadaniu do samochodu ustawiasz mu aby byl niewidoczny i aby poruszal sie wraz z tym samochodem. Moze pozniej zrobie przykladzik jak sobie nie poradzisz... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Policy Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Udało mi sie zrobiłem do auta view_object[0] = obj_player i działa :) THX ALL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi