Platyna Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Mam taki problem... Gdy dam cokolwiek w drawie (w tym przypadku wyświetlanie tekstu) to obiekt w którym jest to zawarte staje się niewidzialny... Dlaczego tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Bo standardowo jak nic z drawem w obiekcie nie robisz to drawuje swojego sprite'a, a jak postanawiasz coś drawować to musisz już sam postarać się aby malowało swojego sprite'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Ja to myślałem, że jak wogóle jest draw w obiekcie to już nie rysuje jego sprite'a... :P I tak trzeba dać draw_sprite(x,y,sprite_obiektu)... A tu taka ciekawostka dla niewiedzących: jeśli obiekt nie ma sprite'a, to nie zadziałają naniego żadne akcje typu kliknięcie na niego myszki, bo GM jest taki inteligentny, że jeśli czegoś nie ma, to tego nie ma :P (tzn. jeśli on nie widzi sprite'a obiektu, to znaczy, że go tam nie ma) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi