Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Witam mam problemik z 39dll ( pierwsza styczność), otóz robie wszystko jak w tutorlialku od dllka, a coś mi się nie łączy :crying: . Daje tu wam plik gry i może ktoś mi pomoże. Jak coś to napiszcie tylko linie z błędem ew. Pozdro, iv!n. https://gmclan.org/up1836_4_39dll.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Pablo halp xD Pomoże ktoś?? Mam pierwszą styczność z tym dllkiem. Wogóle z dllkami. Proszę bez warna, ponieważ potrzebuje szybko pomocy. Pozdro, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Czegoś w tym brakuje. Na pewno brakuje :P Gdy przeglądałem cały przykład zobaczyłem że w obiekcie control (Który chyba odpowaida za założenie serwa) jest tylko 2 skryptowy ewent create. Nic więcej. Zobacz dokładnie całość jeszcze raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Nie nie, za tworzenie odpowiada obj wait a controler tylko do gry, zeby zmienne inicjowało. @down Tylko się nie przestrasz xD. WSZELKIE UWAGI MILE WIDZIANE xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 zaraz to obejżę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Hmmm... A pomyśl, czy ustawiłaś w skryptach dobrze swoje ip, załączyłaś serva na kompie albo wyłączyłaś firewalla, czy coś... To wszystko jest ważne xD @Up: A po uh ten post ?! Haha, mam cię ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 @Spyro Wiesz ja taki głupi już nie jestem ;(. Ktoś tu posty nabija :D Pozdro, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 hahhaha xD problem jest wrecz banalny xD zapomniałeś postawić o_wait w roomie oczekującym :P pozatym port udp pod ktory podłącza sie klient jest taki sam jak ten dla hosta, a to źle (ale główny problem to brak obiektu xD) Poprosu wstaw w roomie oczekujacym obiekt o_wait xD pozatym jest troche dziwnie, ale ogolnie połączenie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 @up Omg, czy ja naprawde jestem taki głupi xD. Sry, zaraz zoabcze czy działa. Eh, niby działa ale nie wysyła danych. Pozycji i direction. Pozdro, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 pomylić się każdy może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 @Iv!n: No dobra, sry, przestane cię traktować jak newbie xD @pablo<numerki, z jakimś niebieskim kolesiem w avatarze>: No ale skoro połączenie nadal nie działa, to może jednak nie w tym rzecz... A ja myślę, że jednak po prostu źle coś ustawiłeś w socketsach albo argumentach dla funkcji dll-a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 a kto ci mówi że połączenie nie działa oO? PS: To nie jakiś niebieski koleś tylko Link!! Główny bohater gry wszechczasów. Ah ci PCtowcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 E tam, coś tam niby łączy, pyta firewall czy odblokwoać. DObra czeka na innego gracza, włączam ok, ale nie wysyła lub nie odbiera danych (x,y,direction) Jak możesz zobacz u siebie w czym jest źle. Pozdro, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 bo połączenie zostalo nawiazane itp. Ale z tym wysyłaniem i odbieraniem masz dziwnie i nieco źle propunje zrobic do tego osobny obiekt typu controller z zaznaczonym persistent (że nie kasuje sie w czasie przechodzenia z rooma do rooma.) Niech ten obiekt zostanie wwalony dopiero w roomie z grą. tam dasz wysyłanie pozycji i odbieranie. Tak sie zastanawiam... ktorym graczem steruje gracz nr 2 ? bo o_player to gracz dla gracza nr 1 a co z graczem 2? To powinno być tak. U hosta obiekt gracz 1 i objekt dummy (lalka naśladująca to co robi gracz 2 tam u siebie) a u clienta objgracz2 i tez obiekt lalka, ta bedzie naśladować gracza nr1 . Potem w graczach wysylanie pozycji oraz directiona i w lalkach odbieranie pozycji oraz directiona mam nadzieje że rozumiesz co mam na mysli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 heh ale co w tym obiekcie mam dać (wiem że noobie) ;pp. Narazie dla mnie to czarna magia. Pozdro, Iv!n. P.S. Zaraz przepisze cały kod. @up o_enemy to gracz 2. ;p Mniej więcej kapuje thx. A nie można poprostu zrobić 2 obiektów? Jeden Wysyła informacje (czyli gracz normalny z ruchem) i 2 obiekt który by odbierał informacje i zmieniał sobie pozycje itp. do tych infomacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 można ale to ci tylko skomplikuje sprawe. Pozatym gra musi odruzniac kiedy steruje graczem nr2 a kiedy graczem nr1. Skoro o_enemy to gracz nr 2 to powiedz mi czemu w nim nie ma nic o sterowaniu i jest ich aż 2 w roomie oO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Dobra już sobie te poprawiłem i teraz zabieram się do przepisywania kodu. Pozdro, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi