Kofel Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Mam mianowicie taki problem, nie wiem jak zrobić wyświetlanie textu z jednej funkcji tak, aby w czasie 5 sekund napis zniknął (całkowicie z pamięci) oraz przezroczystość się zwiększała. Wiele razy prubowałem i nic ;/ Chodzi mi o taki efekt jak w Almorze, ładnie płynnie napis znika... Oczywiście jak ja albo ktoś coś napisze... Pozdro, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 zmienna text=''; potem w draw if (text<>'') { draw_text(x,y,text); } i potem jak dajesz jakiś text to odrazu ustaw se np alarm[0] na iles tam tych sekund i w alarmie daj text=''; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Ah... Pomogłes, olśniło mnie, już wiem jak zrobić, THX. EDIT: Już mam problem :boxed: . Alarm ustawiam sobie na 5 a tu jak zmienie zmienną text np na 'YES' to tekst nei znika... W alarmie ustawiłem text=''; JESZCZE RAZ EDIT: Już sobie poradziłem. Thx for you pablo. Pozdro, Iv!n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 nie ma za co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi