Misieq Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Mam problem nie wiem co trzeba zrobic zbey postac ruszala nogami itp... :P i jeszcze jedno pytanie czy to moze byc ruchome zdjecie(animacja) czy musza byc pojedyncze nie ruchome zdjecia?? :blink: Prosze o szybka odpowiedz z Góry dzieki... :thumbsup: EDIT:A co trzeba zrobic zeby po nacisnieciu klawisza bohater sie obraca i zeby dopero po nacisnieciu np:strzalki> on zaczynal sie ruszac plis pomuzcie szukalem tego na forum ale nie znalazlem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Najpierw bierzesz na Add Sprite, potem na Load Sprite jeżeli rysowałeś go w, np. Paincie, wczytany obrazek możesz edytować (Edit Sprite), np. Dodawać do niego inne obrazki. Jeżeli masz przynajmniej 2 takowe klikasz na Show Preview, aby podejżeć jak wyglądać będzie przyszła animacja postaci, to chyba na tyle. Poruszanie nogami zrób na zasadzie kopiowania obrazków zmieniając na nich tylko układ nóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 EDIT:A co trzeba zrobic zeby po nacisnieciu klawisza bohater sie obraca... Ale w jaki sposob sie obraca? Zreszta przypuszczam ze to o co chcesz spytac bylo juz duzo razy na forum... Search ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 @Topic: To chyba źle szukałes, lol ... xP Żeby bohater się obracał to daj w stepie jakimś if <klawisz> { direction += 2 } a żeby szedł to motion_set(direction,3) i tyle ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 A da sie zrobic plecak bez rejestracji GMa 6.1?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Skorzystaj z przykładu w przykładach z głównej strony i sprawdź czy ci Będzie działczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Mam jeden przyklad Gnyska taki Z Farmer Fran ale trzeba mec Registred :( ale bede szukal tak jk to robie od dluzszego czasu :P Edit: no sa jakies Plecaki jeden dla przygodowki ale ja robie gre typu Farmer Fran i HM i potrzebuje czegos innego pomozcie plis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi