sanuke Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 jak zrobic by moja postac strzela ognista kula ktora bedzie animowana :D za pomoca przyciska ctrl ... Co i gdzie mam wpisac i czy kule mamtak samo animowac jak wszystko inne ? tzn ? 3 imagesy w jednym sprite ? Na wszelki wypadek podajcie co mam wpisac w spirte kuli by byla nimowana if (place_free(x,y+1)) {sprite_index = kula1} else {sprite_index = kula2} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 jeżlei twoja kula ma 3 obrazkowoa animacje to maja byc one jako jeden sprite. a w jaki sposób ma strzelać twoja kula?? Ma lecieć w strone w którą idziesz??, leciec w kierunku przeciwnika??ma leciec tylko w jedna strone?? O które z powyżych Ci chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanuke Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Ma leciec w kiedunku jakim stoje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil321 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Hmm. Jeżeli kula ma być poprostu wystrzelona w ciebie, a jak się odsuniesz to nie oberwiesz to dajesz create instance kula with a motion i w direction point_direction(x,y,object0.x,object0.y) a w create alarm0 to 60 (co ile ma kulka wylatywać) a w alarm0 ma być alarm0 to 60 (tyle samo co w create) i właśnie to create instance (to co napisałem wyżej) Jeżeli kulka to jest "samonaprowadzająca rakieta" to też podobnie ale musisz to zrobić tak, że point direction mysisz dać w stepie, ale jak dokładnie to zrobić to się mnie nie pytaj bo sam nie wiem :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi