gamemaker1993 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Pytania związane z Gadget 3D 1. Jak zrobić np. drogę taką normalną ulice a np. obok trawnik. 2. Mam taki problem z texturami np. jak są orginalne textury to jest wszystko dobrze a jak wszystkie textury zamienie na inne to robi się takie coś ,że jestem przy ścianie z tą texturą co chciałem jak się oddalę to textura zamienia się na inną jak się jeszcze bardziej oddale to textura zamienia się jeszcze na inną. Zgóry wielkie dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 1. Narysowac? 2. Nie wiem o co ci chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 1. Umiesz rysować ? No to do dzieła xD 2. No to się nie kopiuje textur z 3d, bo to właśnie takie później dziwy wychodzą. xP Patrz punkt 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Dangon rysuje tego sprita np ulice i w roomie wybieram tego sprita i klikam gdziekolwiek na pole w roomie i niby już jest a jak włanczam grę to nigdzie tej ulicy niema spyro jak sam narysuje to jest tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 1. Rysujesz sprita. 2. Tworzysz objekt nadajac mu tego sprita. 3. Wchodzisz do opcji roomu. 4. Wybierasz z listy w/w objekt. 5. "Stawiasz" ten objekt gdzies blisko bohatera. 6. No i dziala... A jak nie to cos zle robisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Qrcz, użyj tego sprite'a jako tileset, ale to obciaża wydajność, to lepiej dodaj w evencie 'Draw', żeby rysowało xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Nic niedziała dałem tak jak mówiliście to widać teraz tą droge ale niemożna poruszać się ,,Bohaterem'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 A zrobiles sterowanie u bohatera? Zreszta skoro widac droge to znaczy ze dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi