andrzej1_1 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Czy da się wyciągnąć 3D z gier do game makera? P.s Chce urzyć 3D z "Harry Potter i Komnata Tajemnic" Że ja takiego bykola nie zauważyłem ^^ Marmot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Wyciąganie 3D... xP Jeśli chodzi ci o zaczerpnięcie grafik z innych gier, to służą do tego albo jakieś edytory plików graficznych albo programy do konwersji formatów... xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Oczywiście, że się da. Ale jeżeli nie znajdziesz gotowego programu do wyciągania konkretnych modeli i map z danej gry oraz konwersji do jakiegoś bardziej popularnego formatu, to będziesz musiał sam coś takiego napisać. A jeżeli umiałbyś coś takiego zrobić, to byś w ogóle nie używał Game Makera. Krótko mówiąc da się, o ile znajdziesz odpowiedni soft (jeśli takowy istnieje). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Może ktoś zna jakiś program? Ja nie umię dobrze 3D.Programu nie napisze bo jestem początkujący Byka ci zaznaczyłem :P . Ściągnij sobie firefoksa ze sprawdzaniem pisowni... Marmot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 To po co się zabierasz za takie coś jak jesteś początkujący :) A co do tematu: Oczywiście, że z większości gier da się wyciągnąć 3D (w sensie modeli, tekstur itp.). Z wyciągnięciem silnika jest już gorzej ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Kubx nie pisz że się da to zrobić(Ranmus już to napisał) tylko napisz jak wyciągnąć modele! P.s To że jestem początkujący to nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Modele są zazwyczaj trzymane gdzieś w katalogu Data w grze. Znajdujesz pliczek z modelem który cie interesuje, znajdujesz na sieci konwerter z tamtego formatu na np. 3ds, potem tego 3ds konwertujesz marzipanem w format game makera i masz :P . Prościej się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi