Syliush Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 jak zrobić odstepy w strzelaniu na przykład strzelasz jeden raz czekasz 1s i strzelasz drugi raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 przy strzale robisz zmienna: if strzelanie = 0 { //wystrzal strzelanie = 1; } w alarmie: alarm[0] = room_speed*2(ilosc sekund) strzelanie = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 wystarczy zrobic alarmy w create w klawiszu ktorym strzelasz instance_create(x,y,obj_pocisk) alarm[0]=10 i w alarm 0 instance_create(x,y,obj_pocisk) alarm[0]=10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Zrobisz mi przykłąd marcinzzz95 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Zrobisz mi przykłąd marcinzzz95 Przecież masz wszystko podane na tacy. Z przykładów niczego się nie nauczysz. Spójrz: Przycisk którym strzelasz: instance_create(x,y,obj_pocisk) //Tworzy pocisk alarm[0]=10 //Ustawia alarm 0 na 10 stepów Event Alarm 0 obiektu który strzela: instance_create(x,y,obj_pocisk) //Strzał alarm[0]=10 //Ponowne ustawienie alarmu na 10 stepów Czy teraz rozumiesz? A sposób komentowania kodu Ci się z PHP to nie pomylił? xD Tymon Hm. No tak, poprawiam xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi