Paqo Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Piszę program w Game Makerze, który będzie "bazą danych" dla pewnej gry. Czyli chodzi mi o to, że to taka jakby "encyklopedia". Dla przykładu: klikam na button potwory i ma wyskoczyć mi message żebym wpisał poszukiwanego stwora.. I tu jest problem.. Jak zrobić żeby go wyszukało z pliku CODE (najlepiej w tym samym objekcie), bo robienie oddzielnego pliku txt nie ma sensu! I oczywiście musi wyświetlić wyniki tego stwora(jego dane: atak, obrana i co tam wymyśle). Jak to zrobić?? Pomoże mi ktoś? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Najprościej na plikach ini, ale zawsze możesz się zabawić w własną obsługę, własnej bazy. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqo Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Dzięki za ogólne porady. Popróbuję z plikami INI. Jak nie wyjdzie albo będzie prymitywne zajme się bazami :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi