Syliush Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Jka zrobić fajne menu tak jak w BloodWar link do gry https://gmclan.org/up1707_3_Bloody_War_Wersja_2_0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Musisz miec dobry pomysl a potem rysuj, rysuj i rysuj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 No to ściągnołem sobie rysunki menu ale nie wiem gdzie je wkleic itd podam link do nich http://reinerstileset.4players.de/T_pancake_luigi_menu.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Zrob z jakis napisow, buttonow objekty ktore potem wstawisz do rooma. W tym objektach np. po wcisnieciu przycisku myszy dasz jakas akcje (zeby przenioslo do innego rooma albo cos) Kombinuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 No to teraz gupie pytanie bo zaczynam przygode z tym gm jak zrobić kursor myszki żeby był widoczny w menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 window_set_cursor(cr_i wybierz sobie z listy) To wszystko jest w HELPIE... do tego nawet angielskiego nie trzeba znac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 A możesz mi dac przyklad takiego menu Gdzie jest ten help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 HELP jest w programie GameMaker pod nazwa HELP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 No chcę zrobić kody żeby po kliknięciu na na przykład new game to wtedy mi przeskakuje do danego rooma oto treśc tego kodu: switch kursor { room_goto(room2); } bo wiesz nie znam się na kodach a jestem w przedziale wiekowym 10-13 lat. PS. możesz mi poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 bo wiesz nie znam się na kodach a jestem w przedziale wiekowym 10-13 lat. No i? Ja w wieku 12 lat nauczyłem się Pascala i jego IDE (Delphi) i o żadną rzecz nie spytałem na żadnym forum (Gdyż zabawa z modemem to nie było to :P) PS. możesz mi poprawić OnClick obiektu Nowa Gra: room_goto(room2); :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Nie wiem czy o to ci chodzilo tu masz przykładzik http://www.gmclan.org/up1775_11_Przyk_ad_menu.html a jak chcesz zebym ci to na kodach zrobil to pisz.Ja to zrobilem na klockach żeby ci bylo latwej cos przerobic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi