Syliush Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Temat wam powie. Co chce wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Straszliwie głupie pytanie. Game Maker Lanuage jest (niestety) często postrzegany jako jakaś "gejmfaktorka" (przykład-twój post). GML jest przecież w miarę normalnym językiem programowania, tylko dodano do niego bardziej ogólnikowe "funkcje-gotowce" w stylu MOTION_ADD (skrypt), MOTION PLANNING (rodzina skryptów??? :) ) Skoro więc to jest język programowania jak każdy inny, to nie ma przyczyny, dla której nie mógłbyś stworzyć takowej gry. A w sprawie "JAK". Sam sobie zrób grę, pisanie kodu całej gry to nie jest sprawa na jednego posta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ah, no tak... Istotnie pytanie dla poczatkujących... Dla nich polecam opcję "szukaj"... W przykładach... The Power bursts from the Opcja Szukaj !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 No fajnie już wiem jak to zrobić tylko że mam menu zrobione według takiego skryptu http://www.gmclan.org/index.php?czytajart=24 a da się zrobić tak żeby na przykład wybierasz Singleplayer i przeskakuje to danego rooma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 jeśli wg. tego artykułu robisz, to nawet ja mogę pomóc :P switch kursor { case 0: room_goto(nazwa_rooma); break; /* reszta kodu... */ default: game_end(); } powinno działać (ale nie musi) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 thx działa i to bosko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi