pilar36 Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 czytalem forum poswiecone przetwarzaniu plikow 3d przez marzipan, male pytanko - jest cos takiego zwiazane z 3dcanvas??? :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Tu chodzi tylko o format. Sprawdź jakie formaty obsługuje marzipan i zapisz model w 3D Canvasie do tego formatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 no tak, tylko ze 3d canvas zapisuje tylko w formacie 3dc. Dlatego tez szukam podpowiedzi co z tym zrobic..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Sprawdź czy czasem nie ma opcji "export" zazwyczaj jak bierzesz "zapisz" to model zapisuje się do formatu który potrafi obsłużyć tylko ten program w którym pracujesz. Wnioskując format 3dc to skrót 3D Canvas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: Ok jest opcja export, ale tylko do formatu "pov" czyli POVRay. Nie ma jakis dodatkow do marzipana aby odczytywal format pov lub 3dc??? :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Zapisz do formatu POV i w Pov-Ray eksportuj do 3DS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 A nie lepiej użyć programu który da odrazu do 3ds? Blender? Anim8tor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Shyliosie, nie wszyscy przepadają za UI Blendera czy Anim8ora. Dla mnie np. UI 3D Canvasa jest dużo czytelniejsze od Anim8ora, a tym bardziej od Blendera ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja tam rozumiem jego UI jest czytelne, ale jeszcze sie ucze wykorzystać możliwości blendera, trudny jak coś... ale warto :D Bo np. w blenderze da sie zrobić o wiele lepszą grafike niż w Cavans A jeśli chodzi o prostote to Google Skethup jest łatwe jak paint... a rysuje w 3D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil321 Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Dzięęęęki wielkie. Długo sie z tym męczyłem. Heh. Czyli 3dc->pov->3ds. No normalnie nie wyczymie :P Troche to skomplikowane :) A tak wogole to 3DC rządzi. Trochę ortów ci zaznaczyłem. Jak chcesz pisać taką "odlotową" mową (tak jak z tym wyczymie), to chociaż pisz poprawnie ortograficznie (wytrzymię) :P . Marmot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: nareszcie dostalem sie do kompa.... dzienks wszystkim (widze ze ktos skorzystal na tym temacie) :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: sry ze pisze 2 posta pod rzad, ale pytanko... mam ten caly POVRay v3.6 i nie wiem jak exportowac pliki do iinnych plikow.... :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi