_Manek_ Opublikowano 4 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 mam problem jestem początkujący i chce sie zapytac jak zrobic zeby postac skakala albo robie animasje do chodzenia ale ona mi chodzi bardzo szybko prosze o pomoc z góry dziękuję ____________________________________________________________________ EDITED No czemu nic nic nie pisze co za proste to dla was ja jestem początkujący!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 W evencie przycisku na skakanie bierzesz execute the piece of code a w nim: if not place_free(x+0,y+1) { vspeed=-10; } Tworzysz później skrypt który wlepisz do stepa: if place_free(x+0,y+1) { gravity_direction=270; gravity=0.5; } else { gravity_direction=270; gravity=0; } if (vspeed>12) { vspeed=12; } PS. Nie denerwuj sie. Nie którym się nie chce pisać, a nie którzy nie mają czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Manek_ Opublikowano 4 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 bardzo dziękuję a wiem moze jak zrobic ze np. jest postac na jakiejs skale i jak pojdzie tam gdzie jej nie ma to spada i traci zycie i jeszcze raz dziekuje ____________________________________________________________________ EDITED juz mam nie potrzebuje juz tego zrobile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 Możesz dać np. coś takiego. Dajesz eventa other -> outside room. W nim kod: lives=lives-1 x=xstart; y=ystart; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Manek_ Opublikowano 4 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 a jesli mi skacze i mi spada z skaly bo np jak skacze i mis spada postac tam gdzie jest skala czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi