Danielus Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Mam taki kod: if dystans <= 10 { jakas_akcja } zmienna dystans okresla dystans między okiekt1 a obiekt2. Ja chce by ten kod odwoływał sie do wszystkich obiektów solid, a nie tylko do obiekt ze zmienna dystans. Co mam wstawić zamiast "dystans" żeby kod odziaływał na wszystkie obiekty z "solid" Da się takie coś zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 with ( all ) { if ( solid == true && distance_to_object( jakiś_obiekt ) <= 10 ) { jakas_akcja } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 chodzi mi o to że gdy obiekt1 zbliży sie na odległość 10 do dowolnego obiektu "solid" to jest wykonywana dana akcja. Z twoim kodem musiałbym robić dla kazdego obiektu z osobna(a jest ich dużo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi