Bucior Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Witam Od jakiegos czasu przymierzam sie do kupna moniora lcd ok 22"-30" przegladam parametry i wszystko jedyne co naogol dostrzegam to roznice miedzy nazwami firm, cena, i rodzajem matrycy. Dlatego zalozylem ten temat. Czym roznia sie te wszystkie matryce: MVA PVA itp. Chcial bym wiedziec ktora jest najlepsza jakie maja stosunki jakosci do ceny, zywotnosc itp. Pozdrawaim z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Żywotność mają podobną. 1) TN - Najszybsza, najgorszy obraz. 2) MVA/PVA/S-PVA - Najwolniejsza, ale najlepszy obraz. 3) PS/S-IPS/AS-IPS - Szybka i bardzo dobry obraz. Trudno doradzić. Ja tam mam matrycę S-IPS. Wcześniej miałem monitor z TN (z 2006 roku) i obraz praktycznie ten sam, ale już przy zdjęciach było widać, że TN nie ma pełnej palety kolorów. Bierz matryce z punktu 2 lub 3, z lekkim wskazaniem na 3. A jaka cena wchodzi w grę? I czemu taki duży monitor? Rozumiem 22, maks. 24, ale 30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-ter Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 30 o kurde będziesz musiał siedzieć na drugim końcu pokoju by zagrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Dizkei baradzo, generalnei potrzebuje monitorek do ogladania filmow , grania na xbox360 nie mam miejsca na tv w pokoju wiec musze meic cos do kompa i do konsoli . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Lutego 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 No jeżeli do gier, to albo matryca TN trzeciej generacji albo coś pochodnego S-IPS, rodzina *VA chyba odpada - mogą być za duże smugi. Obstawiam dobre S-IPS, założę się, że takiej nie znajdziesz lub będzie stanowczo za drogo. Najlepiej idź do sklepu i sobie pooglądaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Ranmus mogł byś mi jakies monitory zaproponowac ?? Generalnie apple 30' odpada ze wzgledu na cene wchodzi jedynie HP 30' za ok6500 zlotych . Znasz jakies inne giganty ??(dobre) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Ranmus a panel TFT jak sie sprawuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi