ravh Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam, Jestem w trakcie kursu megatutorial, jestem po napisaniu pierwszego programu, a także prostego kalkulatora. Na koniec są wyznaczone zadania, ja mam kłopot z tym pierwszym: "1. Napisz program wyświetlający w konsoli trzy linijki tekstu i oczekujący na dowolny klawisz po każdej z nich." Czy ktoś z was przechodził ten kurs?, ew. wie jak napisać taki program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 To jest proste :) Jak sądzę to będzie tak: cout << "Linijka1\nLinijka2\nLinijka3" << endl; Oj coś słabo się przykładasz :P Edit: O, mój błąd :) cout << "Linijka1\n" << endl << cout << "Linijka2\n" << endl << cout << "Linijka3"; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Zakładając Black że: using namespace std; :) Jeśli nie to: std::cout << "Linijka1\nLinijka2\nLinijka3" << std::endl; To używa oczywiście iostream. :P I coś jeszcze, chodziło mu raczej o: #include<iostream> #include<conio.h> using namespace std; int main() { cout << "Linijka1" << endl; getch(); cout << "Linijka2" << endl; getch(); cout << "Linijka3" << endl; getch(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 ok dzięki. A jeszcze jedno pytanko jak zrobić odstęp (spacje), pomiędzy dwoma funkcjami? Cos w stylu: funkcja1 to Imie, funkcja2 to nazwisko gdy wpisuje żeby wyswietlic Imie + Nazwisko to wczytuje mi to w ten sposób: np. Nazywasz sie: ImieNazwisko. A ja chciałbym efekt: Nazywasz się: Imie Nazwisko. EDIT OK JUZ WIEM. DZIĘKI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi