Skocz do zawartości

Problem z jedną z usługą XP...

Gość members_display_name

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem i to chyba dość poważny:

Mianowicie próbuję włączyć usługę Instalatora Windows, zapewne przez jej brak nie mogę uruchomić żadnej instalacji opartej na jego "engine" :D

I po próbie uruchomienia Instalatora w usługach:

Jasna d**a

Wiem, że Instalator Windows jest zależny tylko od usługi RPC (zdalne wywoływanie procedur), tak jak i wiele innych rzeczy, czyli zapewne to ta "pokrywająca się operacja we/wy", ale z RPC nie da się nic zrobić-jest po prostu uruchomiony automatycznie!

A więc o co chodzi, skoro mimo to nie działa? :o

Wyłacz opcję przywracania systemu, zresetuj kompa, uruchom w trybie awaryjnym i wtedy spróbuj. Btw. dlaczego założyłeś temat na tym forum ?? Lepiej byłoby w jakimkolwiek innym powiązanym z problemami, bo tu się nie liczy postów...xP Chociaż może, po tym updacie z wywaleniem licznika postów...

Podany przez Ciebie sposób nie skutkuje-po wykonaniu wszystkich kroków (wyłączenu Przywracania Systemu itd. ) i próbie uruchomienia Instalatora w trybie awaryjnym wyskakuje kolejny błąd-"nie można uruchomić tej usługi w trybie awaryjnym"- ot tak po prostu...

Mimo to dzięki za próbę pomocy :thumbsup:

A dlaczego nie umieściłem tego "topica" w forum poświęconym problemom, by można było sobie nabijać posty itd. itp. ??? Nie wiem-taka już moja chora logika jest ;)