Supavader Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 pier**** MKS vira! przerzucam sie na Kaspersky lab! Trojan.Win32.Agent.rx <<< ma ktos na tego trojana sposob? w necie szukalem, nie znalazlem (nawet w encyklopediach wirusow nie ma...). Who help me? :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Z tego, co patrzyłem w googlach to on jest bardzo niebezpieczny. Instaluje się bez Twojej wiedzy, rozwala systemy zabezpieczenia, otwiera połączenia, żeby mogli Cię zhackować i instaluje złośliwe oprogramowanie i zmienia pliki systemowe. Ukrywa się pod plikiem C:\WINDOWS\ntoskrnl.dll I go trzeba usunąć. PS: Jaki masz system, bo na XP-ku nie znalazło mi tego pliku. Żeby nie było, że skasowałeś jakiś plik systemowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 no wlasnie XP. ale pliku ntoskrnl.dll nie ma... ehhh... chyba powinienem wyslac mail do Komputer Swiat - czlowiek ktory co tydzien robi format xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Nie ma? A może musisz włączyć pokazywanie plików ukrytych i systemowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 ni ma. Moglbym prosic o dokladne diagnozy? xD bo nie jestem pewien czy robic format od razu, w jaki program sie zaopatrzyc, czy po nastepnym reboocie wszystkie moje dane znikna niczym blackmaul z gg xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 wszystkie moje dane znikna niczym blackmaul z gg xD :jezor: Możesz spróbować wywalić go tym: http://www.xblock.com/deluxe.php?pcode=spgprodpg http://www.facetime.com/productservices/rt...mp;product=3177 http://www.facetime.com/productservices/gr...ce=Spywareguide I ogólnie polecam lekturę tego a dokładnie punkt "Manual removal" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 taa, tylko DeepScan jest dostepny w wersji deluxe ;/ (ktora kosztuje ok. 100 zl :confused: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Wiem, że dobrym środkiem zapobiegawczo-leczącym na Win32 Agenta jest "avast!" (z doświadczenia mojego i kilku innych ludzi). Sam mi wyłapał chyba takiego typu zagrożenie w ciągu kilku dni od założenia u mnie neta ze dwa razy; zawsze robię agencikowi kwarantannę, a potem guano :D usuwam... :twisted: Jednak nie wiem, jak avast! poradzi sobie, gdy zostanie zainstalowany po zainfekowaniu komputera :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 hmm... avast! znalazl trojana i rzekomo go usunal... czy poprawnie - sprawdze po restarcie :P tymczasem instaluje Kaspersky lab... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi