Kychu Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 czy ktos wie moze skąd załatwić taki mały serwer jak ma gadu gadu np na 10 osób i czy ma ktos przykłąd komunikatora z GM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Co to ma do game makera? Spróbuj serwerów jabbera, powinny być jakieś na Windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 to, ze chce zrobic komunikator w game makrze ktorego bede uzywal tylko ja imoi koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 większość darmowych hostów na taki serwerek danych wystarczy. np. yoyo.pl. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 a moze jakies wskazówki jak zrobic ,ze sa se dwa programy serwer na yoyo (jaki to ma byc serw i jak go tam wstawić) i se wiadomosci przesyąłmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 na serwerze przechowujesz tylko dane poszczególnych kont. mogą one być w pliku xml, php bądź wciśnięte do bazy mysql (jedna jest na yoyo). w GM musisz napisać skrypt, który przy logowaniu użytkownika będzie pobierał informacje czy dany login i hasło są na serwerze, jeśli są - loguje, jeśli nie - wyświetla error. tylko tyle mogę powiedzieć, kodu nie dam bo się na GM nie znam ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Hm, nie lepiej przerobić przykład pewnego DLL, gdzie jeden był dedic server i łączył reszte? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Najlepiej, to kupić sobie konto shellowe za 9zł, zrobić serwer pod Linux, a komunikator w GM :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 no dobrze ja moge sobie zrobic pliki w php xml czy jeszcze ine ale czy moglby mi ktos chociarz dac kond do GM jak to zrobic a moze jakis przyklad komunikatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wystarczy, że będziesz znał obsługę protokołu TCP/IP, a chat napisany w takowym protokole, masz na oficjalnej stronie Game Makera w tutorialu Multiplayer... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 to jest pong Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 To jest pokaz obsługi protokołów. Przeczytaj ten tutorial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 ta faktyzcnie jest chat, ale ja ja mam teraz serwer w internecie umiescic? i jakie to ma byc (które do wyboru?)znaczy ktore łacze tam jest jakieś TC IP czy cos itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 ludzie ale wsumei to jest czat a mi chodzi o cos takiego jak zwykly komunikator. Kazdy sie rejestruje np nick i haslo i to sie zapisuje na serwerze, jak już jest to trudno trzeba zmienic. A potem jak ktos chce to sobie dodaje czyjs nick i widzi czy on jest czy go nie ma. klika dwa razy to sie pojawia okno i wtedy gadają. no czaicie mnei chyba. nie próbowął nikt nigdy zrobić zwykęłgo KOMUNIKATORA? może jednak ma ktos jakiś przykłąd, alena komunikator a ne chat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 no to wystarczy chyba, żebyś popytał (bo ja akurat <AŻ TAk> się na tym nie znam) i zrobił prostego DLL'a który przechowywałby dane o użytkowniku, hasła i opisy etc., oraz wysyłał, czy użytkownik jest aktywny, dorobił w GM-mie jakiś chatbox i ładny wygląd, poszukał w sieci jakiegoś darmowego 10-megowego serva, no i masz xD Ja niestety nie pomogę ci w tym, ale wystarczy żebyś ściągnął przykład chatboxa i dll'a z tej stronki... heh xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 ja tam żadnego dll-a nie widze. no i wsumie chat bym zrobil, ale jak zrobic zeby byla rejestracja, lista uzytkownikow i takie zeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 dobra trudno poprostu zrobie sobie takiego chata na dwie osoby i bede mial tylko ja i kumpel, ale jak zrobic tego dll-a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 The power burns from DLLs !! Użyj jakiegokolwiek z tej strony z wyjściem na ip, chociażby już ten 39dll, chociaż on to jest już zaawansowany... A i musisz znać ip swoich kumpli xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 ale jak zrobic tego dll-a? Naucz się jakiegoś języka programowania np. Delphi - wręcz banalny język, w sam raz dla początkujących i sobie napisz taki zbiór klas i metod zwany szerzej DLL'em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Kychu, na GMClanie masz artykuł jak pisać dll'e. Click Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Dowiedz sie co to jest Jabber/Xmpp i staw se serwer tego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 szczerze wam powiem to jednak jest jeszcze ponad moje możliwości. chyba jednak sobie odpuszcze komunikator ehh a szkoda ;( fajnei by było własny komunikatoe napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bada Daba Dablju Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Notabene, ma ktoś przykład chatu z privami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 A tutaj jest tyle co zrobiłęm, wiem, ze tu nic ciekawego neima, ale chce, żebyście zobaczyli oco mi mniejwięcej chodzi. Chociarz wolałbym, zeby okno rozmowy otwierało sie w nowym całkowicie oknie, niech to ktoś najrzy. https://gmclan.org/up1181_4_Komunikator.html a może ktoś tak prywatnie sie podejmie imi pomozę GG 9007825 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kychu Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 aaaaa........... rozumiem, ze nikt neiw jest w stanie czegos takiego zrobic. 2 x doublepost = warn. ;] Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 aaaaa........... rozumiem, ze nikt neiw jest w stanie czegos takiego zrobic. omg -_- i co myślisz że na taki tani i wręcz gówniarski tekst złapiesz kogoś kto extra dla ciebie napisze komunikator -_- Nikt ci go nie zrobi i nie pomoże chociażby dlatego że tak mu sie nie chce, no chyba że możesz zapłacić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi