p-ter Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Mam taki problem, powiedzmy że mam obiekt w roomie (na przykład obrazek symbolizujący pięść czy np pistolet to nie istotne) i chce żeby ten obiekt był cały czas w prawym górnym rogu niezależnie od ruchu postaci(view mam na follow tam bohater) jak napisać taki kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 daj w draw obiektu coś takiego draw_sprite(sprite_pistolet,0,view_xview[0]+10,view_yview[0]+10); // view_xview[0]+10 te 10 to jest ile chcesz dodac do pozycji viewa, // tzn gdzie ma sie rysować twoj sprite. A zamiast sprite_pistolet wiadomo // co masz wstawic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-ter Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Dziękuje dobre jest! "D:\BEZ NAZWY\screen.bmp"[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Nie ma za co, polecam się na przyszłość, musze pomagać bo za dużo mam warnów xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 @qrwakozak: obrazek z dysku ;p ? Zapisz go do JPG lub PNG i wrzuć na www.eimg.org lub www.imageshack.us . Na forum dałem kurs jak wrzucać na to drugie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-ter Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 z meilem mi sie pomyliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 dobrze, a gdyby chciało by się utrzymać w swojim miejscu pasek energi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zmieniasz pozycję x i y? ?!o_O?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 odpowiedziałem ci na to w twoim temacie maciusiowo! https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...amp;#entry52296 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 łatwo ci sprita, mi trudna healtbara zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi