en_6280 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 fajna jest komenda unformat szczególnie jak kupuje sie dysk z komisu :D wielu rzeczy można sie często dowiedzieć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Unformat? Pierwsze słyszę ;p . Czasem nie miałeś na myśli Undelete? Bo może się mylę ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 http://www.computerhope.com/unformat.htm Chyba jednak jest coś takiego jak unformat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Czy te "lamy" nie mają co robić ? ps. Zrób sobie wirusa w kuchni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Unformat? Pierwsze słyszę ;p . Czasem nie miałeś na myśli Undelete? Bo może się mylę ;p . UNFORMAT Odzyskanie zawartości dysku po sformatowaniu jest to polecenie zewnętrzne składnia: UNFORMAT a:[/J] lub UNFORMAT a:[/u] [/L] [/TEST] [/p] lub UNFORMAT /PARTN [/L] [/P] gdzie d: jest nazwą dysku, którego zawartość ma być odzyskana Dopuszczalne są następujące opcje: /J Sprawdza zgodność informacji zapisanych na dysku i utworzonych przez program MIRROR. /U Odzyskuje zawartość dysku bez korzystania z informacji zapisanych przez polecenie MIRROR. /L Pokazuje listę katalogów na dysku. /TEST Symuluje proces odzyskiwania, wyświetlajać informacje o jego przebiegu. /P Kieruje informacje o przebiegu procesu na drukarkę. /PARTN Odtwarza tablice partycji dysku. Proces przebiega następująco: jeśli dyskietka zawiera juz jakies dane,to zawartość sektorów systemowych (to jest tych sektorów początkowych dyskietiki, które są zarezerwowane dla systemu ) jest zapamiętywana w tym miejscu dyskietki, gdzie nieulegną zniszczeniu przy formatowaniu. Po wykonaniu operacji formatowania nalezy wywołać polecenie UNFORMAT, które-jeśli to będzie możliwe-odtworzy zawartosć sektorów systemowych dyskietki na podstawie zapamiętanego ich obrazu. Oczywiście, że ta operacja nie gwarantuje pełnego odzyskania całej zawartości dyskietki, szczególnie jeśli coś do niej dopisywano między operacją formatowania a operacją odzyskiwania. ps. działa na 100% pod dosem :thumbsup: napisałem to aby wam to udowodnić ze istnieje i przybliżyć to wam bardziej B) (dla tych co nieznaja angielskiego ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Już przeczytałem to wcześniej ze strony od Vardiego ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 omG I na uja będziesz robił wirusy? Bawi cie niszczenie czyjejś pracy lub dokuczanie komuś? Niech ja cie na RL tylko złapie... xD A po drugie ja mam zonealarm pro więc mi taki wirus uja zrobi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 ja znam lepszy sposob na zrobienie wirusa w *.bat; echo wpisz w oknie polecenia "format C:/" - polowa uzytkownikow gmclanu napewno sie nabierze na zarcik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 mam pytanie... zrobilem plik bat i zapisalem w nim info zeby mi zrobil na pulpicie pliki (XXX). niestety kiedy go uruchamiam to na pulpicie nie tworza sie zadne pliki:( Dlaczego???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Może tworzy je gdzie indziej? Czasami się to zdarza przez literówki. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 a gdzie by mogl je tworzyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ja też mam mały problem :) Nie znam żadnej komendy na tworzenie plików, jedynie na tworzenie katalogów... Jest taka w ogóle i jeśli tak, to jak się nazywa? I co zrobić żeby nie trzeba było czegoś potwierdzać, tylko robiło się od razu? hihihi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 oto sa moje wiersze w pliku: @echo off echo. >%windir%\pulpit\pozycje echo. >%windir%\pulpit\pamela echo. >%windir%\pulpit\kamasutra echo. >%windir%\pulpit\cycuszki dobrze to zrobilem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Może po prostu dlatego, że nie dałeś rozszerzeń? A jeśli chcesz zrobić katalogi, to komenda MD nazwafoldera, np. MD lol. @down Chyba nie ma takiej komendy... Bo nawet jeśli byś stworzył plik, to był by pusty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 dzieki... wlasnie tez znalazlem jak zrobic folder:) ta sama komenda >D thx a wiesz jaka komenda tworzy pliki? tak bedzie pusty ale chyba jest taka komenda http://afro.damnedangels.net/pub/HBF/hackerwanabe3.0.txt to jest fajna stronka o hakingu i wlamywaniu sie.... tu jest wiele komend w punkcie 6.1 jak bedziesz chcial go poszukac to poprzez ctrl+f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Od tworzenia plików jest: copy con nazwapliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 thx wpisalem to copy con pliczek ale jak otwieram plik.bat to nierobi sie ten pliczek tylko otwiera sie okno komend i musze tam osobno wpisywac copy con pliczek.... czy musialbym cos dopisac albo zmienic? jasli tak to prosze o podpowiedz marmot. jak wstawiles sobie te obrazki przy nazwie i pod textem? :blink: Nie pisz dwóch postów pod rząd ;) . A jak chcesz mieć obrazki, to wejdź w Panel kontrolny i poszukaj tam edycji avatara oraz sygnatury. Marmot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 ja napisalem 1 sygnature: @echo off copy con naga_laska sorry chcialem napisac: ja napisalem 1 post: @echo off copy con naga_laska :):):):) :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 xD NIE PISZ DWÓCH POSTÓW POD RZĄD!! Gdzie rozszerzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 jakich postow??? a format to ja mam w pliku. o format sie niemartw:) tylko powiedz mi o co z tymi postami chodzi..... ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Lal, żeby nie lol, posty to jest właśnie to, co piszesz na tym forum xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 ja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 o ku*wa xD po prostu nie pisz dwóch postów pod sobą. jak już poprzednio napisałeś posta, nie twórz nowego tylko kliknij przycisk Edit obok starego. dzięki temu na forum będzie zachowany porządek ;) edit: nie denerwuje się. rzadko kiedy się denerwuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 spokojnie! niedenerwuj sie! ja dopiero mam 12 lat. jeszcze nierozumiem niektorych pojec.....:( czyli ze niemoge napisac tak: @echo off copy con blabla copy con hehehe ????? mam napisac tak: @echo off copy con blabla ???????? napisz mi jak to powinno wygladac ok pls ahha juz was rozumiem!!!!!!!!!!!!!! juz wiem o co chodzi!!!!!!!! thx juz kapuje:):):):):):) ok ja juz koncze:) bede jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Uoj, wiesz ja mam dopiero prawie 40 latek za dwa dni xD) i nadzwyczaj cię rozumiem :D Też miałem trudne początki z komputerem... Nawet nie wiedziałem że takie coś istnieje... Jak miałem parenaście lat to dopiero pojawiły się w Polsce... Od tamtego czasu nie mogę się oderwać xD A jaka różnica, czy napiszesz @echo off copy con blabla copy con hehehe czy @echo off copy con blabla x] @Edit: no tak, skoro już wiesz o co chodzi to gratz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 ja? Niestety nie :( A co do pytania: http://www.hotscripts.pl/produkt-1880.html To są podstawy ;). Poczytaj trochę tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ehm. copy con plik.666 nie tworzy ot tak sobie pliku - trzeba potem własnoręcznie wklepać w konsoli co tam ma się znaleźć i zatwierdzić, a potem to zrobi plik z tą zawartością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Właściwie, to trzeba jeszcze wcisnąć CTRL+Z, a potem ENTER. Co jak co, ale to najprostsza metoda na zrobienie pliku, nie znam innej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptile Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 to czyli ze mam to napisac tak??? : @echo off @edit copy com plik.txt ?????? dzieki za wszystkie wasze odp thx black. a na tej str co podales to mam pobrac ten plik Kursy Batch ?? kleofas to napisz mi jak to powinno wygladac ok pls co to za klan gm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 to czyli ze mam to napisac tak??? : @echo off @edit copy com plik.txt Nie, jest źle. Właściwie nie zrobisz w Dos'ie automatycznego tworzenia plików bez uruchomienia przeznaczonej doń aplikacji której tam nie ma. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi