Real Doo Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Heh , szukałem na forum i nieznalazłem , więc czas się zapytać ..... Czy ktoś mógłby mi wyjasnić krok po kroku , jak obsługiwać pliki DLL w gm ? Albo ewentualnie link do tematu z objasnieniem ? Polish please .....a wszelką pomoc dzięki :thumbsup: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Kurde, napisałem o tym artykuł. Nie łaska sprawdzić wszystkie działy strony? :P https://gmclan.org/index.php?czytajart=36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Real Doo Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Yhym .... nie zrozum mnie źle .... ja jestem jeszcze poczatkujący w skryptowaniu , i chcę się nauczyć krok po kroku jak używać DLL'i .Nie miałem z nimi styczności + mam małą wiedzę odnośnie skryptowaniu w GM . Więc chciałem się podszkolić , i zobaczyć z czym się to je :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Kurka wodna. To przecież tam masz wszystko opisane. :] Jak Ci to nie wystarczy to odsyłam do helpa GMa - choć tam jest praktycznie to samo napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Real Doo Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 A czy nie sprawiłoby Ci problemu , pokazanie mi tego na przykładzie , z jakimś DLL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Przykład tam też jest, ale zaraz Ci go skompiluje i zarzuce, ok? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Real Doo Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ok . Wielkie dzięki . Niewiem czemu nigdy nic nie rozumiem z tutków...zawsze się z przykładów uczę xD ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Pliki: https://gmclan.org/up152_3_dllexp.html Źródło DLLa (C++): #include<windows.h> #define export extern "C" __declspec(dllexport) export double GMBeep( double a1, double a2 ) { Beep( a1, a2 ); } export char* GMText( void ) { return "Jakis tekst przekazany przez funkcje biblioteki."; } export double GMAdd( double l1, double l2 ) { return l1 + l2; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Real Doo Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Dzięki , dzięki ...... Wystarczy tylko żebym znał funkcję DLL , tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Tak, do tego jeszcze jakie argumenty może przyjąć oraz co jest zwracane i jakiego typu to wszystko musi być ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Real Doo Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ok , to jakby co mogę do Ciebie na PW napisać , jak bym nie znał jakiejś funkcji DLL ? Bo wiesz ,ja się mało znam na tych wszystkich plikach DLL , i aczej trudno będzie mi wyczaić co i jak ... ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 No ja nie znam każdego DLLa :P Poza tym, czasami może się trafić tak że któregoś DLLa nie da się użyć w GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi