Piczer Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jest jakiś artykuł o zapisywaniu i odczytywaniu danych z rejestru? Nie chodzi mi o znaczenie funkcji, tka jak jest w helpie tylko o dokładne, co? jak? kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 No dobra, skoro nie ma to proszę o polskie znaczenie funkcjii oraz wytłumaczenie jak po kolei używać funkcji (najlepiej z przykładem =3) P.S Sry za doublingpost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jak coś to sorki za triplingpost, ale próbuję się nauczyć rejestru, bo dzięki niemu mogę (raczej) stworzyć shareware'a. Zacząłem sobie tłumaczyć tego helpa i wyszło mi takie coś, tyle, że to nie działa :( . W cerate objektu hero: if (registry_exists('xxx') and registry_exists('yyy')){ regx = registry_read_string('xxx') regy = registry_read_string('yyy') } else{ regx = random(300) regy = random(300) } x=regx y=regy Umie ktoś to poprawić, żeby działało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 A o registry_set_root zapomniałeś? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 A mogę do byle jakiego kluczu wpisać? np. HKEY_USERS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 A jak tam chcesz. 0 = HKEY_CURRENT_USER 1 = HKEY_LOCAL_MACHINE 2 = HKEY_CLASSES_ROOT 3 = HKEY_USERS Czasami zastanawiam się czy czytacie to co MO napisał dla was :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 registry_set_root(3) if (registry_exists('xxx') and registry_exists('yyy')){ regx = registry_read_string('xxx') regy = registry_read_string('yyy') } else{ regx = random(300) regy = random(300) } x=regx y=regy Nadal nie działa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Napisz najlepiej co chciałbyś uzyskać =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Uzyskać... Naukę =3 Tak naprawe to planuję shareware'a, czyli zapisuje datę do rejestru podczas pierwszego uruchomienia i za każdym, uruchomieniem odczytuje datę i dodaje do niej np. 30 dni. Potem sprawdza aktualną datę i jeśli jets większa lub równa to nie można odpalić gry. Ten przykład co przed chwilą zrobiłem (i tak nie działa :P ) miałbyć tylko na przetestowanie, czy coś mi się uda wyczesać z rejestru, ale wychodzi na to, że raczej nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Z tego co widzę to na razie odczytujesz tylko coś z rejestru. Zapisałeś w nim coś wcześniej? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Nie zauważyłem XD Poprawię to i zobacze czy wychodzi EDIT: YEAH. Działa! Dzięki Tym za odnalezienie tego =3 A można usunąć wpis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Nie widzę takiej funkcji, ale możesz zawsze ustawić wartość wpisu na 0 czy pustego stringa - etc. etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Tak, ale jak np. w tym przykładzie te zera będą oznaczały pozycję x=0 i y=0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 to ja dodam tylko od siebie, że taki myk z rejestrem nie jest dobry -> koleś który zna się na rzeczy zmodyfikuje rejestr i będzie mógł użytkować aplikacje cały czas. lepiej zrobić, żeby program zliczał liczbę uruchomień przez użytkownika i zapisywał ją do odpowiednio zabezpieczonego pliku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 A jak znajdzie który to klucz? Mogę mu dać nazwę w ogóle nie podobną do tego co robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 niby tak. ale dla chcącego nic trudnego. koleś instaluje twoją grę, uruchamia, patrzy w logi rejestru, patrzy co nowego doszło. sprawdza nowe wpisy i próbuje modyfikować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ale nie każdy wie czy użyłem rejestru czy może szyfratora pliku, czyli to co ty mówisz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 no racja, ale osobiście wolałbym wybrać swój sposób :P ale to twoja gra, ja tylko podsunąłem pomysł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 fakt, ja np odrazu zajrzałbym w rejestry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi