Danielus Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 No wiec mam taki problem: -Mam zmienna o nazwie masa, ktorej wartość wynosi 20. I teraz chciałbym żeby po naciśnieciu na ów obiekt którego masa wynosi 20 pokazała sie owa wartosć na ekranie w miejscu w którym kliknąłem. Jak mam to zrobic??, próbowałem z funkcją draw ale nie wyszlo :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 a dałeś klocek draw thre valute of variable w evencie draw?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 tylko że wtedy pokaże wartosć zaraz po pojawieniu sie w roomie, a ja chce by pokazała sie gdy kliknie sie na ów obiekt. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 zrób tak: 1daj jakiś obiekt co będzie mieć event draw a w nim draw the valute of variable 2 zrób drógi obiekt który będzie w planszy i jemu daj global mouse left button a w tym evencie create object(taka żarówka) 3 daj mu alarm żeby zniknął w create tego pierwszego obiektu daj set alarm 0 to 30 a w alarm 0 destory the istance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 ok, wszystko działa, dzieki. Wprawdzie gdy pierwszy raz kliknąłem to mi bład wyskoczył ze niezdefiniowałem zmiennej "masa"(zapomniałem że masa nie była wartościa globalną) :lol2: W każdym razie wszystko mi działa. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi