andrzej1_1 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ustawiłem 3 życia. Jak zrobić że jeśli będę mieć kolizje z wrogiem to odejmuje mi 1 życie ? P.s Wiem że to proste <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 lives -= 1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Event>>Collision with obiect>>Obiekt. Potem wklepujesz to co Tymon podał i powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Mam dwa życia. W kolizji z przepaścią mam: lives -= 1; W step: if punkty>=28 { room_goto_next(); } klocek: f lives are smaller than 1 value: 1 operation: smaller than klocek: Go to room room2 Jak gram i mam kolizje z przepaścią to odejmuje mi 2 życia a powinno 1. Co sknociłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Real Doo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 No więc nie jestem zaawansowany w pisaniu skryptów więc pomoge Ci klockowo : Bierzesz "If lives is a value" ustawiasz na equal to 3 . Poniezej bierzesz " Set the number of life " i ustwiasz na 2 . Potem bierzesz "Else" i ponieżej bierzesz to samo co przedtem tylko z 2 i 1 . Potem jeszcze raz "Else" , ustawiasz value na 1 , life na 0 i już masz że przeciwnik odbiera 1 życie . Mam nadzieje że to Tobie pomoże :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Mam dwa życia. W kolizji z przepaścią mam: lives -= 1; W step: if punkty>=28 { room_goto_next(); } klocek: f lives are smaller than 1 value: 1 operation: smaller than klocek: Go to room room2 Jak gram i mam kolizje z przepaścią to odejmuje mi 2 życia a powinno 1. Co sknociłem? Musisz ustawić ,że gdy będzie kolizja z przepaścią to masz wrócić do miejsca startowego wtedy będzie ci tylko jedno życie odbierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi