pio_trek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 chodzi mi oto zeby przy kolizji pocisku z przeciwkinkiem odejmowalo mu powiedzmy od global.zycie2-=10 do global zycie2-=30 wiem ze chodzi o wykorzystanie ceil ale jakos mi niewychodzi =\ i jak ludek ma np. 13hp to zeby nie pyklo mu np.28 tylko 13 :P to tyle =D z gory thx =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 chodzi mi oto zeby przy kolizji pocisku z przeciwkinkiem odejmowalo mu powiedzmy od global.zycie2-=10 do global zycie2-=30 wiem ze chodzi o wykorzystanie ceil ale jakos mi niewychodzi =\ global.zycie2 -= random(20)+10 Powinno dzialac. A to drugiego to: if hp < 0 { hp = 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 dokładnie tak: hit = round(random(20)+10) if global.zycie2 < hit { hit = zycie2 } global.zycie2-= hit agrrr... Dangon był szybszy ale mój kod jest dokładniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 powinno? xD to ma dzialac! juz testuje :) jak cos zle piszcie od razu bo duzo roboty z tym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 1. random(20)+10 2. if hp < 0 then hp = 0 Jezu, myślenia trochę! :P (Kuwa, ubiegli mnie! :[ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio_trek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 wlasnie slabo z tym u mnie ;p :D ale widze u Ciebie niescislosc bo u mnie hity beda sie wyswietlac wiec gosciu ma np. 10hp i walne mu 30 ;p i tak czy siak bedzie mial zero wiec skorzystam z pomocy swiatcienia =) thx for all :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 niema za co, sam miałem taki problem w mojej grze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi